Geld & Carrière

Het mega salaris en vermogen van Kroatië-Captain Luka Modrić

salaris vermogen luka modric

Profvoetballer Luka Modrić weet maar niet van ophouden. De sterspeler van Real Madrid schittert momenteel op het WK in Qatar namens Kroatië en laat zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog altijd de grote man is. Met zijn 37 jaar zou menig voetballer zijn schoenen al aan de wilgen hebben gehangen, maar wellicht dat Luka door voetbalt vanwege zijn gigantische salaris? Wij gingen op onderzoek uit en geven hem zeker geen ongelijk. Maar wat verdient Luka Modrić en wat is het vermogen van deze sterspeler en team captain?

Wat is het salaris van Luka Modrić?

Luka Modrić is één van de sterspelers bij Real Madrid. Het is dus niet gek dat hij hiermee ook bij de grootverdieners van de Spaanse voetbalclub hoort. Luka verdient zo’n € 340.000 per week, wat neerkomt op maar liefst € 17.680.000 per jaar. Naast zijn salaris heeft Modrić bij zijn club ook enkele clausules in zijn contract staan.

Zo krijgt hij betaalt wanneer hij met zijn clubs prijzen wint en wanneer hij persoonlijke prijzen pakt. Luka is met Los Blancos 3 keer kampioen van Spanje geworden, heeft maar liefst 5 keer de Champions League gewonnen en is ook nog eens verkozen tot beste voetballer van het jaar in 2018. Basisspelers van Real Madrid krijgen naar verluidt rond de half miljoen aan bonussen wanneer ze landskampioen worden en € 750.000 voor het winnen van de Champions League!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Het vermogen van Luka Modrić

Met het riante salaris dat Luka heeft vergaard in onder andere London en Madrid, wordt geschat dat zijn inkomsten uit salarissen na belasting op zo’n € 60 miljoen ligt. Naast zijn salaris heeft Luka ook nog sponsordeals. Zijn grootste deal is met Nike, waar hij ook enkele miljoenen per jaar mee ophaalt. Toen Modrić de Ballon D’or won in 2018, kreeg hij van Nike een bonus van rond de € 750.000.

Zijn salaris, in combinatie met zijn sponsordeals, hebben Luka een geschat vermogen opgeleverd van € 70.000.000. Hiermee behoort Luka tot één van de rijkste voetballers van de wereld. Met dit vermogen heeft hij onder andere een gigantische villa gekocht in Madrid voor zo’n € 13 miljoen. Daarnaast rijdt hij rond in een Bentley Continental GT en een Audi Q7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)