Geld & Carrière

Dit is het bizarre salaris en vermogen van de Spaanse bondscoach Luis Enrique

salaris vermogen luis enrique

Als we naar succesvolle mensen kijken dan zien we dat geld en carrière onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In het geval van de talentvolle bondscoach van Spanje is dit niet anders. De voormalige profvoetballer is zeer bedreven in het trainen van zijn spelers, en daar verdient de temperamentvolle Luis Enrique een lekker salaris mee. Wij zochten zijn ook even zijn vermogen op.

Ex-profvoetballer en top trainer Luis Enrique

Voordat Luis Enrique als trainer begon was hij een uiterst succesvolle profvoetballer die onder andere speelde bij Real Madrid, FC Barcelona, en het Spaanse nationaal elftal. Zijn carrière nam een vogelvlucht toen hij op 19-jarige leeftijd zijn debuut maakte tegen CD Málaga. Hij speelde destijds voor Sporting Gijón, de voetbalclub van zijn geboorteplaats. In 1991 stapte hij over naar Real Madrid, en vijf jaar later speelde de middenvelder voor FC Barcelona, waar hij tot 2004 voetbalde.

Hij hing zijn voetbalschoenen in dat jaar aan de wilgen en werd trainer.
Sindsdien heeft de nu 52-jarige trainer heeft een aardige staat van dienst opgebouwd. In 2014 werd Enrique hoofdtrainer van FC Barcelona, dat onder zijn leiding de Treble won. Mede dankzij dit succes werd hij in 2018 de nieuwe bondscoach van Spanje, hij nam toen het stokje over van Fernando Hierro. De carrière van Luis Enrique kent alleen maar hoogtepunten, en dat brengt geld in het laatje.

Salaris en vermogen Luis Enrique

Luis Enrique heeft een aardig bedrag bij elkaar gevoetbald in zijn professionele carrière. Verschillende bronnen melden dat hij een geschat netto vermogen van 35 miljoen euro op zijn bankrekening heeft staan. Het meeste heeft hij als voetballer binnen weten te harken, maar ook als trainer verdient hij niet slecht. Hij verdient echter wel een stuk minder dan Louis van Gaal, maar hij heeft zeker niets te klagen.

Zijn salaris voor het coachen van het Spaans nationaal elftal is 1,15 miljoen euro per jaar. Hij levert echter 25% van zijn salaris in, wat neerkomt op zo’n 350.000 euro. Dit besluit maakte hij nadat er in 2020 consternatie ontstond met betrekking tot de salarissen van Spaanse spelers. Tijdens de corona crisis moest iedereen inleveren, dus ook de bondscoach. Maar op zwart zaad hoeft de 52-jarige Spanjaard absoluut niet te zitten.