Geld & Carrière

Dit is het gigantische salaris en vermogen van Formule-1 coureur Lewis Hamilton

lewis hamilton

Lewis Hamilton is zonder twijfel een van de meest populaire coureurs in de Formule-1 autosport. Met meerdere records op zijn naam en in totaal zeven Wereldkampioenschappen, is deze Engelsman één van de allergrootsten die er in de sport te vinden zijn. In een eerder artikel behandelden we het salaris en vermogen van Max Verstappen. Nu is het tijd voor zijn Britse rivaal.

De opkomst van Lewis Hamilton

Hamilton debuteerde in de F1 in 2007 bij McLaren. Het jaar daarop, in 2008, won hij zijn eerste wereldkampioenschap. Dat was het begin van zijn dominantie in de autosport. Vijf jaar later in 2013 maakte Lewis de overstap van McLaren naar Mercedes, wat destijds een middelmatig team was.

Hamilton had precies één jaar nodig om Mercedes naar een hoger niveau te tillen. Vanaf 2014 tot en met 2020 domineerde de Engelsman, en verloor alleen in 2016 het kampioenschap van zijn teamgenoot Nico Rosberg. Zijn talent en consistentie heeft Hamilton ver gebracht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

F1 kampioenschappen Lewis Hamilton

Inmiddels heeft hij 7 kampioenschappen gewonnen, samen met 99 race-overwinningen. Maar dat zijn niet de enige prijzen die hij op zijn naam heeft staan. In 2007 won hij onder andere: de meeste overwinningen in een debuutseizoen, de meeste pole positions in een debuutseizoen, de jongste coureur die het kampioenschap leidde en de meeste opeenvolgende podiumplaatsen.

In 2019 kwam daar nog bovenop dat hij het record haalde van meeste punten door een coureur in één seizoen, met 413 punten. Tijdens het kampioenschap van 2020 haalde hij een indrukwekkend puntenaantal van 347, een evenaring van Michael Schumacher’s record. Logisch dus dat hij één van de best-betaalde Formule-1 coureurs is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Vermogen en salaris Lewis Hamilton

Je kan je voorstellen dat een coureur als Hamilton niet goedkoop is. In 2018 tekende hij nog een contractverlenging met Mercedes-baas Toto Wolff van twee jaar, wat hem (een basissalaris) van in totaal 30 miljoen dollar per jaar opleverde. Samen met bonusregelingen liep dat bedrag op tot een bizarre 74 miljoen dollar.

Als we alleen naar zijn carrière inkomsten kijken, wordt de nettowaarde van zijn vermogen geschat op een bizarre 285 miljoen dollar. Waarschijnlijk zal dat in de aankomende jaren nog verder oplopen. In 2021 tekende hij nog een tweejarig contract bij Mercedes ter waarde van 55 miljoen dollar. Eén ding is zeker – Lewis Hamilton hoeft zich nooit meer zorgen te maken over geld.