Geld & Carrière

Het dikke salaris en vermogen van Formule 1-coureur Lando Norris

salaris vermogen lando norris

Lando Norris is één van de meest populaire coureurs in de Formule 1 van dit moment. Zoals je eerder bij ons kon lezen verdienen Formule 1 rijders indrukwekkende bedragen. Dat geldt ook voor Norris, hij tekende een miljoenencontract bij het Mclaren Formule 1-team. Maar wat verdient hij precies, en heeft hij net als zijn concurrenten Max Verstappen en Lewis Hamilton een enorm vermogen opgebouwd?

Een van de jongste en populairste Formule 1-coureurs

Lando Norris is de teamgenoot van Daniel Ricciardo en is één van de jongste coureurs in het huidige Formule 1-seizoen. Hij is 22 jaar, even oud als de Chinees Guanyu Zhou van Alfa Romeo. Slechts één coureur dit seizoen is nog jonger: de Japanner Yuki Tsunoda van Team Alpha Tauri is pas 21.

Norris werd geboren in Glastonbury, Engeland en maar hij heeft ook Belgische roots. Zijn moeder komt uit het Oost-Vlaamse stadje Sint-Niklaas. Norris vertelde in een interview dat hij wel Vlaams-Nederlands verstaat, maar het niet spreekt. Norris is bezig aan zijn vierde Formule 1-seizoen. Hij maakte zijn debuut bij McLaren in 2019. Hij behaalde nog geen zege maar wel zes podiumplaatsen. De afgelopen twee seizoenen eindigde hij als zesde in de eindstand.

Het salaris en het verbazingwekkende vermogen van Lando Norris

Wat is het salaris van Lando Norris?

Volgens verschillende goed ingevoerde bronnen verdient Lando Norris bij McLaren een jaarsalaris van $5 miljoen. Dat is nog los van eventuele prestatiebonussen en inkomsten uit persoonlijke sponsordeals. Een mooi salaris, maar wel behoorlijk minder dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die natuurlijk wel heel wat jaartjes meer ervaring heeft en een jaarsalaris van zo’n $13 miljoen opstrijkt. Wil je meer weten over de gigantische bedragen die omgaan in de Formule 1, lees dan ons Formule 1 salaris en vermogen overzicht.

Lando Norris komt uit een rijke familie. Zijn vader, Adam Norris is goed voor een vermogen van rond de $250 miljoen. Zijn grootste klapper maakt Adam Norris in de pensioenwereld. Hij was al op 33-jarige leeftijd directeur van pensioenfonds Pensions Direct en kon al op zijn 36e zelf met pensioen, maar bleef actief als ondernemer en investeerder. Hij ondersteunde Lando met het opstarten van zijn Formule 1- carrière door hem te omringen met privé coaches, fysio’s en koks.

Het verbazingwekkende vermogen van Lando Norris

Volgens de Britse krant Daily Express is Lando Norris goed voor een vermogen van zo’n  $20 miljoen. Een enorm bedrag voor een jonge, relatief onervaren coureur die nog geen prijs won. Toch is Landon Norris financieel van grote waarde voor zijn team. Hij is namelijk extreem ‘market-able’, anders gezegd vliegt Lando Norris-merchandise als warme broodjes over de toonbank.

Daarnaast heeft Norris een grote, jonge fanbase, mede door zijn activiteiten buiten de Formule 1. Hij speelt regelmatig online spellen zoals Call of Duty en Minecraft op streaming platform Twitch, waar duizenden fans hem volgen. Tijdens de Formule 1 onderbreking van 2020 door de corona pandemie, maakte hij deel uit van het zogenoemde ‘Twitch-kwartet’, samen met collega’s George Russell, Alex Albon en Charles Leclerc.