salaris vermogen Johan Derksen
Geld & Carrière

Met het riante vermogen van Johan Derksen zit het wel snor

Het is over en uit voor televisieprogramma Vandaag Inside met vaste tafelgasten Wilfred Genee en René van der Gijp. Johan Derksen besloot op te stappen nadat hij in het programma een, naar eigen zeggen, ‘uitglijder’ maakte met zijn controversiële uitspraken over grensoverschrijdend gedrag. Maar wat gaat Derksen er financieel qua vermogen en salaris op achteruit nu hij stopt bij VI? En wat is het vermogen van deze tv-persoonlijkheid? Wij zochten het uit.

Volledige naamJohannes Gerrit Derksen
Geschat vermogen€ 1-3 miljoen
Jaarlijks salaris€ 500.000
BeroepPresentator
Geboortedatum13-01-1949
GeboorteplaatsHeteren
GeslachtMan
VerdienstenTelevisie / Radio

Analyticus Johan Derksen

Johan Derksen staat erom bekend dat hij geen blad voor de mond neemt, maar het ‘kaars verhaal’ dat hij aan de tafel bij talkshow Vandaag Inside vertelde was een nekschot voor het populaire programma. De gerespecteerde, maar ook omstreden tv-persoonlijkheid liet na alle ophef weten te stoppen met VI. Daarop lieten Wilfred Genee en René van der Gijp weten ‘samen uit, samen thuis’ te zijn en stapten ook op.

Dit betekent het einde voor het programma. Sponsoren, zoals TOTO, stopten de samenwerkingen met Vandaag Inside, en radiozenders zoals RTV Rijnmond en Omroep West trokken de stekkers uit de programma’s van Derksen. Ook elektrische fietsenfabrikant Stella distantieert zich van zijn uitspraken en stopte de samenwerking met VI. De analyticus en tv-persoonlijkheid loopt dus wat inkomsten mis. Maar hoeveel?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalnieuws (@balletjebreed_)

Salaris Johan Derksen per aflevering

Toen Derksen overstapte van RTL naar Talpa werd in een video-item van De Telegraaf aan Derksen gevraagd hoeveel hij gaat verdienen bij Vandaag Inside. Bij RTL verdiende Derksen €350.000 per jaar. Bij Talpa kwam daar anderhalve ton bovenop. Voor zijn aanwezigheid, vijf dagen in de week, bij Vandaag Inside kreeg hij €500.000 per jaar op zijn bankrekening. Maar daar ging nog wat geld vanaf.

Eerder werd bekend dat Derksen de helft van zijn salaris aan twee goede doelen ging schenken, dit besluit maakte hij omdat hij niet over wilde komen als zakkenvuller. Dan blijft er €250.000 over, waar de belastingdienst ook nog een hap uit neemt. Maar als we uitgaan van het oorspronkelijke bedrag, gedeeld door 20 werkdagen, dan verdiende Derksen bij VI zo’n €25.000 per aflevering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AD.nl (@ad_nl)

Vermogen Johan Derksen

Quote schatte het vermogen van Johan Derksen in 2016 op 1 miljoen euro. Na zijn overstap naar Talpa zal dit er ongetwijfeld niet minder op zijn geworden. Het vermogen van Derksen had veel meer kunnen zijn, maar hij schenkt de helft van zijn salaris, en de reclame-inkomsten aan goede doelen, zoals de onderzoeken naar kanker. Zelf zegt hij niets om geld te geven, maar hij hoeft er ook niet om te klagen.

Volgens Quote is zijn gebrek aan zakelijk inzicht ook de reden waarom zijn vermogen niet exorbitant groeit. Hij had eerder geïnvesteerd in vijf huizen, die hij allemaal heeft verkocht zonder een cent winst te maken. Ook ontving hij door gebrek aan onderhandelings instinct een minimaal bedrag voor een reclamespotje. Zijn grootste uitgave is naar eigen zeggen zijn auto, een Volvo XC90 van €105.000.

johan derksen auto