Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van presentator en TV-producent Jeroen Pauw

salaris vermogen Jeroen Pauw
Foto: BNNVARA

Aanstaande woensdag zijn de Provinciale Staten verkiezingen en Jeroen Pauw presenteerde gisteren het grote verkiezingsdebat op NPO 1. Pauw is één van de bekendste gezichten van de publieke omroep: jarenlang was hij in het winter tv-seizoen vrijwel dagelijks op de buis. Bij de NPO verdiende hij maximaal de Balkenende norm, maar daarnaast heeft hij ook een eigen tv-productiebedrijf. Wij zochten het salaris en vermogen van Jeroen Pauw voor je uit.

Tv-carrière van bijna 35 jaar

Oudere kijkers weten vast nog wel dat de tv-carrière van Jeroen Pauw begon bij RTL Nieuws. Daar was hij vanaf oktober 1989 jarenlang te zien als presentator van het nieuws om half acht. In 2002 maakte hij  de overstap naar de publieke omroep. Van 2006 tot  2014 presenteerde Pauw samen met Paul Witteman het praatprogramma Pauw & Witteman op NPO 1. In 2014 ging Pauw solo verder met het praatprogramma, vanaf dat moment Pauw getiteld.

Pauw begon in het jaar 2000 samen met Peter Adrichem een productiebedrijf voor tv-programma’s TVBV. Ze maakten programma’s zoals Storing TV, de satirische reality-tv serie BNN-Family en het late avond praatprogramma Pauw in Panama. Ze waren ook de producten van het onlangs gestopte praatprogramma HLF8.

Salaris vermogen Jeroen Pauw

Salaris van Jeroen Pauw bij de publieke omroep

Jeroen Pauw zat tijdens zijn carrière bij de publieke omroep in de hoogste salarisschaal. Daarmee viel hij onder de Balkenende norm, vernoemd naar de voorganger van Mark Rutte als premier, Jan-Peter Balkenende.

Die norm houdt simpel gesteld in dat niemand bij de publieke omroep meer mag verdienen dan het salaris van de minister-president van Nederland. De Balkenende norm is dit jaar vastgesteld op 223.000 euro en in het jaar dat Jeroen Pauw stopte, 2019 was de norm 194.000 euro voor een jaarsalaris.

Het vastgoed van de bekende presentator

Naast zijn tv werk heeft Pauw nog een inkomstenbron; onroerend goed. Weekblad Story wist vorig jaar te melden dat Jeroen een droomappartement aan het Amsterdamse IJ kocht voor 950.000 euro. Daarnaast kocht hij in het centrum van Amsterdam, op een van de Westelijke Eilanden een luxe appartement voor 687.500 euro. Deze woning verhuurt hij volgens het weekblad voor 2.200 euro per maand. Daarnaast bezit de tv-persoonlijkheid ook onroerend goed op Curaçao en in Spanje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeroen Pauw (@pauwjeroen)

Vermogen van Jeroen Pauw

Jeroen Pauw verdiende dus een mooi salaris bij de publieke omroep, maar zijn eigen bedrijf Pief Paf Pauw Holding en productiebedrijf TVBV leverden veel meer op. Zo meldt zakenblad Quote dat in de eigen holding van Pauw in 2019 zo’n 3 miljoen euro eigen vermogen zat en dat Pauw 25% van de aandelen van TBVB bezit.

Quote onthulde dat er in 2017 zo’n 7 miljoen euro  liquide middelen in TVBV zat. Er zijn geen recentere cijfers, dus wat het vermogen van Jeroen Pauw op dit moment precies is, kunnen we moeilijk vaststellen. Maar dat het minimaal om een bedrag van 5 à 7 miljoen euro gaat, lijkt een veilige aanname.