Harry Mens
Geld & Carrière

Wat is het salaris van Harry Mens en hoe vermogend is hij?

Hij is het gezicht van tv-programma Business Class, een succesvolle makelaar, en een liefhebbende vader van vijf dochters. Harry Mens houdt van overvloed. Hij geeft graag geld uit, maar er komt ook genoeg binnen. Waar verdient hij zijn geld mee? En hoe vermogend is deze bekende zakenman en tv-presentator eigenlijk? Wij zochten het uit.

Een succesvolle makelaar

Harry Mens (1947) werd geboren in Lisse, waar hij op jonge leeftijd snel volwassen moest worden omdat zijn vader overleed. Het was namelijk zijn taak om de rol van gezinshoofd over te nemen. Hij begon te handelen in bloembollen en zette al op 23 jarige leeftijd zijn eerste stappen in de makelaardij. Hij bleek een talent. In 1975 begon hij zijn eigen makelaarskantoor, Mens Makelaars, wat al 38 jaar succesvol is.

De makelaar bemiddelt al decennia in vastgoed en exclusieve woonprojecten die in een hogere prijsklasse liggen. Hij werd er miljonair mee, en is inmiddels een begrip in de wereld van de makelaardij. Zijn kantoor staat nog steeds in Lisse. Maar de ondernemer verdient zijn geld niet alleen met de verkoop van huizen. Hij zette al ruim twintig jaar geleden zijn eerste stappen in tv-programma Business Class.

Harry Mens makelaar

Harry Mens is het gezicht van Business Class

Het gezicht van Harry Mens verschijnt al twee decennia elke zondag op de televisie tijdens het programma Business Class. In het programma worden uiteraard zaken besproken, maar daar hangt al jaren een dubieus luchtje aan. Gasten kunnen hun plekje tegenover Mens inkopen voor hun verkooppraatjes. Een interview van zes minuten kost €14.500, en voor een commercial betaal je €13.000.

Dit trok in het verleden ook omstreden types aan. Zo waren de fraudeurs achter Palm Invest er te gast, en schoof Willem Endstra er vlak voor zijn liquidatie aan om te vertellen dat hij niets te maken heeft met de onderwereld. Hoe dan ook; Harry Mens verdient naast zijn bezigheden als succesvolle makelaar dus ook lekker aan Business Class. Hij koopt zendtijd, verkoopt zendtijd, en houdt een praatje met ondernemers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jos Beeres Wijnkoperij (@josbeeres)

Salaris en inkomen Harry Mens

We kunnen niet precies achterhalen wat er op de bankrekening van Harry Mens staat. In een interview met weekblad Revu zegt hij dat hij graag zijn dochters in de watten legt. Hij benoemt hierbij zijn rijke leven en het feit dat hij veel geld nodig heeft om uit te kunnen delen. Hij geeft zijn dochters huizen cadeau “en dat soort leuke dingen”, aldus Mens. Maar we kunnen wel een kleine schatting maken van zijn vermogen.

Harry Mens is miljonair, dat is zeker. Hij liet ooit in een interview met De Ondernemer los dat hij meer verdient dan presentator Matthijs van Nieuwkerk. Dat zou dus minimaal meer dan €500.000 per jaar zijn. Daarnaast loopt zijn makelaarskantoor als een trein en heeft hij inkomsten uit verschillende bv’s. In al deze bedrijven heeft hij eigen geld zitten, maar deze leveren hem ook veel winst op.

harry mens salaris

Het vermogen van Harry Mens

In een interview met Quote speelde Mens met de speculaties over zijn vermogen. “Jullie kunnen mijn cijfers nooit analyseren, want ik laat de winst vallen waar ik hem hebben wil” aldus Mens. Maar met ruim 5 miljoen eigen geld in verschillende bv’s, jaarlijks een half miljoen aan inkomsten uit Business Class, en inkomsten die hij uit een paar lucratieve woonprojecten in Noordwijk ontvangt, zit hij er ongetwijfeld warmpjes bij.

Harry Mens bezit daarnaast verschillende huizen en zelfs een crematorium, waar hij ook inkomsten uit vergaard. Ook zijn makelaarskantoor in Lisse, waar het allemaal mee begon, draait prima. Exacte cijfers hebben we dus niet, maar we kunnen er vanuit gaan dat de ondernemer vele miljoenen euro’s bezit. Dat kan hij mooi tellen als hij zich laat rondrijden in zijn Jaguar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Business Class (@business_classtv)