Geld & Carrière

Het super salaris en vermogen van topvoetballer Hakim Ziyech

hakim ziyech

‘The Wizard’ a.k.a Hakim Ziyech schittert momenteel met het Marokkaanse elftal op het Wereldkampioenschap voetbal. Hoewel hij het afgelopen jaar weinig heeft gespeeld bij zijn club Chelsea, heeft hij met zijn prestaties op het huidige toernooi alla criticasters te mond weten te snoeren. Maar wat heeft deze stervoetballer eigenlijk op zijn rekening staan?

Hakim Ziyech: oud-Ajax sterspeler

Inmiddels heeft Hakim een iconische status weten te bereiken in de Eredivisie. Door zijn successen bij Ajax, waar hij onder andere samenspeelde met Daley Blind, wist de 29-jarige Hakim een transfer af te dwingen naar Stamford Bridge. Er werd door de Londense club maar liefst 40 miljoen euro betaald.

We kunnen dus concluderen dat Hakim niets te klagen heeft, aangezien hij naar verluidt € 118.000,- per week verdient in het Verenigd Koninkrijk. Toch heeft hij tot op heden nog geen blijvende indruk kunnen achterlaten bij The Blues, op een aantal geniale momenten na. Er zouden nu geruchten zijn dat hij naar Italië zou vertrekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Salaris en vermogen Hakim Ziyech

€ 118.000,- per week is natuurlijk ‘slechts’ een kaal salaris. Als we kijken naar eventuele bonussen en sponsordeals zal het daadwerkelijke loonstrookje van de aanvallende middenvelder een stuk hoger liggen. Volgens SalarySpot wordt het vermogen van Hakim geschat rond de € 21 miljoen euro.

Niet gek als je het ons vraagt. Waarschijnlijk zal Andries Noppert watertandend naar dit soort bedragen kijken, met zijn ‘schamele’ salaris bij SC Heerenveen. Meer lezen over de vermogens van topvoetballers? Check ook eens: