Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van Mercedes-talent George Russell

salaris-vermogen-george-russell

Met zijn 23 lentes is George Russell nog een piepjonge Formule-1 coureur. Toch is hij inmiddels al uitgegroeid tot een grote naam binnen de autosport. Na drie extreem succesvolle jaren bij het raceteam van Williams heeft hij in september 2021 een meerjarig contract getekend bij het team van Mercedes voor 2022, en dat gaat hem een hoop opleveren.

George Russell in de Formule-1

Hoewel Russell nog maar net komt kijken in de Formule-1, heeft hij al flink wat indruk weten te maken op de grid. De grote doorbraak van hem kwam tijdens de Grand Prix van Sakhir toen hij de invaller was van de grootheid Lewis Hamilton, die toen der tijd nog herstellende was van COVID.

Het grootste deel van die race reed Russel op pole-position, maar eindigde uiteindelijk op de negende plaats. Zijn persoonlijke hoogtepunt was toen hij voor Williams op de tweede plek wist te eindigen op de Grand Prix van België. Dit sterke seizoen heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat hij vanaf 2022 mag uitkomen voor Mercedes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Salaris en vermogen George Russell

Hoewel een coureur als Russell absoluut niet mag klagen over zijn salaris, is het peanuts als je het vergelijkt met het vermogen van ‘golden boy’ Max Verstappen, die mijlenver voor ligt op de Brit. Als we het hebben over het salaris van Russel, kan hij rekenen op een jaarlijks bedrag van rond de 875.000 euro.

Als we kijken naar het totale vermogen van de 23-jarige George heeft opgebouwd, ligt dat naar schatting rond de 1 miljoen euro. Hoewel het natuurlijk veel geld is, is het niks als je het bijvoorbeeld vergelijkt met het vermogen en salaris van zijn landgenoot Lewis Hamilton, of dat van de Australiër Daniel Ricciardo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Salarissen in de Formule-1

Desondanks kunnen we stellen dat de best verdienende coureurs uit de Formule-1 niks te klagen hebben, net als de teambazen die actief zijn in de sport.

Zo behandelde we eerder al het vermogen van Mercedes-baas Toto Wolff, of de steenrijke teammanager van Red Bull, Chris Horner. In de aankomende weken zullen we nog veel meer vermogens binnen de autosport behandelen. Houdt daarom de website in de gaten om op de hoogte te blijven.