Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van PVV-leider Geert Wilders

Geert Wilders salaris vermogen

Als we kijken naar wat politiek leiders in de rest van de wereld verdienen in vergelijking met Nederland, valt het best mee. Sterker nog, alleen al in België verdient de president al bijna het dubbele dan onze eigen Mark Rutte. Maar hoe zit dat met de rest van de politiek? Vandaag nemen we het salaris en vermogen van PVV-leider Geert Wilders onder de loep.

Fractievoorzitter Geert Wilders

Wilders is al vanaf 1989 actief in de politiek. Vijftien jaar lang was hij lid van de VVD. Toen deze relatie uiteindelijk stuk liep, besloot Geert zijn eigen partij op te richten in 2006. Tot op de dag van vandaag is hij fractievoorzitter.

We kennen de blonde Limburger natuurlijk van zijn sterke mening op het gebied van de Europese Unie, maar misschien nog wel het meest van zijn anti-immigratie uitspraken. Dit komt hem regelmatig op kritiek te staan. Maar wat verdient Geert Wilders eigenlijk? En hoeveel vermogen heeft hem dat opgeleverd?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Geert Wilders (@geertwilders)

Salaris Geert Wilders

Inmiddels hebben we de verdiensten achterhaald van politiek leiders als Mark Rutte, Wopke Hoekstra en D66 leider Sigrid Kaag, maar is dat bedrag gelijk aan die van Geert Wilders? Wat we zeker weten is dat het salaris van politici betaald wordt vanuit de regering. Hier komt een eindejaarsuitkering van gemiddeld 8% van het totaal salaris bovenop.

Het jaarsalaris van Wilders ligt op een totaal van 116.630 euro. Als je dit op maandelijkse basis rekent zit hij al op meer dan 9.700 euro. Dit is puur en alleen wat hij krijgt vanuit de Tweede Kamer. Dit bedrag is exclusief aan wat hij als onkostenvergoeding krijgt vanuit de PVV.

Geschat vermogen

Die onkostenvergoeding is altijd onbekend gebleven. Wat we wel weten is dat deze vergoeding komt vanuit leden die bij de partij staan ingeschreven. Aangezien Wilders eigenlijk 24 uur per dag streng beveiligd is, en op papier nog steeds een eenmansfractie is, zal dit bedrag hoog liggen.

Doordat hij al lang in de politiek zit, heeft Wilders een behoorlijk vermogen opgebouwd. Er wordt geschat dat het rond de 1 miljoen euro ligt. Mocht hij het ooit schoppen tot minister president van Nederland, zal dit bedrag nog verder oplopen. Wat wel zeker is – Geert Wilders zit er warmpjes bij.