salaris vermogen Fernando Alonso
Geld & Carrière

Het supersnelle salaris en vermogen van Formule-1 icoon Fernando Alonso

Fernando Alonso is het nieuwe Formule 1-seizoen goed begonnen. Hij eindigde de eerste twee races beide als derde. Ook staat hij op de WK tussenstand derde, achter Max Verstappen en Sergio Pérez. Maar hoe staat het er precies voor met het salaris en vermogen van de oudste – 41 jaar – Formule 1 coureur?

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1

Fernando Alonso werd in 2005 en 2006 wereldkampioen. Daarmee is hij naast Max Verstappen en Lewis Hamilton de derde nog actieve voormalige Formule 1-kampioen. Zijn derde plek afgelopen zondag was precies de 100ste podiumplaats in zijn carrière.

Zijn laatste Grand Prix overwinning is echter alweer een tijdje terug is: in 2013 won hij de de Grand Prix van zijn geboorteland Spanje, op het Circuit de Catalunya, in Montmeló, nabij Barcelona. De lange carrière van de Spanjaard kende wel een onderbreking: in de jaren 2019 en 2020 was hij niet actief in de Formule 1.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Salaris van Fernando Alonso 2023

Het salaris van Fernando Alonso was in 2021 bij Alpine F1 Team zo’n 20 miljoen dollar. Het afgelopen seizoen was dat gegroeid naar 30 miljoen dollar. Daarmee was hij de derde grootverdiener achter Max Verstappen en Lewis Hamilton. Alonso levert dit jaar echter fors in: zijn salaris bij zijn nieuwe team Aston Martin is naar verluidt 5 miljoen dollar in 2023.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Bonussen en sponsordeals

Zijn basissalaris mag dan wel flink gedaald zijn dit jaar, volgens Celebrity Net Worth is Alonso nog altijd goed voor in totaal zo’n 40 miljoen dollar aan inkomsten per jaar. De precieze bedragen van zijn sponsordeals worden meestal niet bekend gemaakt, maar een sponsor in de Formule 1 betaalt al snel een miljoen of meer per jaar.

Alonso heeft onder ander contracten met Bang & Olufsen, RAW Superdrinks en Citi Private Bank. Verder verdient Alonso een onbekend bedrag met zijn eigen lifestyle- en kledingmerk Kimoa.

Vermogen van Fernando Alonso

Met zo’n lange carrière met dikke salarissen en dit sponsorcontracten kun je natuurlijk een aardig vermogen opbouwen. En dat heeft de Spaanse voormalig wereldkampioen goed gedaan. Zijn vermogen is volgens recente schattingen  zo’n 260 miljoen dollar. Daarmee komt hij aardig in de buurt van dé grootverdiener in de Formule 1, Lewis Hamilton, die goed is voor een totaal vermogen van rond de 285 miljoen dollar.