Salaris vermogen Fernando Alonso
Geld & Carrière

Het supersnelle salaris en vermogen van Formule-1 icoon Fernando Alonso

Fernando Alonso mag je gerust een oudgediende in de Formule 1 noemen. Hij startte in 2001 bij Minardi en is dus al meer dan 20 jaar – met een onderbreking – actief als Formule 1 coureur. Hij wordt dit jaar 41, maar is er ook het komend seizoen gewoon weer bij. Zoals je weet gaat er in de Formule 1 gigantisch veel geld om, en in zijn lange carrière heeft Alonso dan ook een aardig vermogen bij elkaar geracet. Hoe staat het er precies voor met zijn salaris en vermogen?

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1

Fernando Alonso werd in 2005 en 2006 wereldkampioen en hield in die jaren onder andere Michael Schumacher achter zich. In zijn lange carrière stond de Spanjaard 333 keer aan de start, eindigde 98 keer op het podium en behaalde hij 32 overwinningen

Ligt het hoogtepunt van de carrière van Fernando Alonso achter hem, of gaat hij ons nog verrassen de komende tijd? De feiten zijn dat zijn laatste Grand Prix-overwinning alweer een tijdje terug is: in 2013 won hij de op het Circuit de Catalunya de Grand Prix van zijn geboorteland Spanje.

Het salaris van Fernando Alonso

Fernando Alonso was het afgelopen seizoen grootverdiener, direct achter Lewis Hamilton en Max Verstappen. Renault betaalde de Spanjaard 20 miljoen dollar aan basissalaris. Max Verstappen verdiende bij Red Bull 25 miljoen dollar en Lewis Hamilton bij Mercedes naar verluidt 55 miljoen dollar.

De genoemde bedragen zijn basissalarissen, daar komen nog prestatiebonussen en sponsorcontracten bij. Zo kwam het totale salaris voor Max Verstappen in 2021 uit op ongeveer 45 miljoen dollar, voor Lewis Hamilton zelfs zo’n 65 miljoen dollar.

Salaris en vermogen van fernando Alonso

Bonussen en sponsordeals

De prestatiebonussen voor Fernando Alonso waren het afgelopen seizoen vast karig: hij won namelijk geen enkele race en zijn hoogste notering was een derde plek in Qatar. De precieze bedragen van zijn sponsordeals zijn niet bekend, maar een sponsor in de Formule 1 betaalt al snel een miljoen of meer per jaar.

Alonso heeft onder ander contracten met de Spaanse mobiele operator Finetwork, sportdrank fabrikant RAW Superdrink, geluidsapparatuur makers Bang & Olufsen en sportgigant Adidas. En dat is nog niet alles: Fernando Alonso verdient nog een aardig zakcentje bij met zijn eigen lifestyle- en kledingmerk Kimoa.

Het vermogen van Fernando Alonso

Met zoveel inkomsten kun je natuurlijk een aardig vermogen opbouwen. En dat is de Spaanse voormalig wereldkampioen dan ook goed gelukt. Zijn vermogen is volgens recente schattingen zo’n 240 miljoen dollar. Daarmee komt hij aardig in de buurt van dé grootverdiener in de Formule 1, Lewis Hamilton, die goed is voor rond de 285 miljoen dollar.