Geld & Carrière

Het opvallende salaris en vermogen van Argentinië-doelman Emiliano Martínez

salaris vermogen Emiliano Martínez

Keeper Emiliano Martínez was na Lionel Messi één van de opvallendste Argentijnen op het afgelopen WK Voetbal in Qatar. En dat was niet alleen door zijn obscene gebaar bij de prijsuitreiking. Hij is namelijk verkozen tot Beste Keeper van het WK. Voor het WK was de Argentijnse doelman relatief onbekend bij het grote publiek. Wat verdient hij bij zijn club Aston Villa en hoe groot is het vermogen dat hij in zijn keepers carrière opbouwde?

Emiliano Martínez is een laatbloeier

Keeper Martínez mag je gerust een laatbloeier noemen. Hij is nu dertig en maakte pas vorig jaar zijn debuut in het Argentijnse elftal. Ook zijn club carrière kwam laat op gang. Hij stond van 2012 tot en met 2020 onder contract bij de Londense topclub Arsenal. In al die jaren kwam hij tot maar tot 15 wedstrijden in het eerste elftal.

Meestal werd hij uitgeleend aan lager geklasseerde clubs. Daar kwam hij vaak ook niet aan spelen toe. Het hoogste aantal wedstrijden dat hij in die jaren in een seizoen keepte, was 18 wedstrijden voor Reading in 2019.

Emiliano Martínez salaris en vermogen

Sinds 2020 onder contract bij Aston Villa

Na zijn overstap naar Aston Villa in 2020 ging het beter met de keeperscarriére van Emiliano Martínez. Bij zijn debuut stopte hij een penalty. Sindsdien keepte hij al 89 wedstrijden voor de club uit Birmingham. Zijn debuut voor het Argentijnse elftal kwam een jaar later. Dat was in een wedstrijd tegen Chili, voor de Copa América. Sinds vorig jaar keepte Martínez 25 wedstrijden voor het nationale elftal van Argentinië, het afgelopen WK meegeteld.

Penaltystopper en foute grappenmaker

Op het WK viel Emiliano Martínez op door de vele gestopte penalty’s en door zijn soms bizarre gedrag. Virgil van Dijk en Steven Berghuis misten tegen hem in de wedstrijd tegen Nederland. In de WK-finale lukte het de Fransen Kingsley Coman en Aurelien Tchouameni niet om Martínez te passeren.

Wat controversiëler was zijn obscene gebaar na de uitreiking van de Golden Glove als beste keeper van het WK: voor het oog van naar schatting een miljard tv-kijkers hield hij triomfantelijk de net gewonnen trofee voor zijn kruis. Ook vond niet iedereen zijn opmerkingen  ‘Mbappé is dood’ en ik vraag 1 minuut stilte voor Kylian Mbappé’’ geslaagd.

Wat is het salaris van Emiliano Martínez?

Diverse Britse media melden dat Martínez bij Aston Villa 2.965.000 Engelse ponden per jaar verdient. Omgerekend is dat tegen de huidige koers 3.400.796 euro. Een prettig salaris, maar het valt in het niet, vergeleken met het salaris van landgenoot Lionel Messi. Als één van de best betaalde spelers ter wereld verdient de Argentijnse vedette bij zijn club Paris Saint Germain zo’n 75 miljoen dollar per jaar.

Wat is het vermogen van de Argentijnse keeper?

Over het vermogen van de Argentijnse keeper lopen de schattingen van insiders uiteen. Het zou gaan om een bedrag van tussen de 1,5 en 5 miljoen pond. Dat brengt hem voorlopig niet in het lijstje van rijkste voetballers ter wereld. Dat hij een salarisverhoging mag verwachten en dat het vermogen van Emiliano Martínez zeker nog zal stijgen lijkt ons echter een realistische inschatting.