Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van ex-Ajax directeur Edwin van der Sar

salaris-vermogen-edwin-van-der-sar

Edwin van der Sar heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij Ajax. De algemeen directeur beleefde met Ajax het slechtste seizoen in 14 jaar tijd en ziet geen toekomst meer bij de club. Toch is Edwin één van de succesvolste Nederlandse voetballers ooit en wordt gezien als een van de beste keepers die ooit op goal heeft gestaan. Zo won hij met Ajax vier keer het landskampioenschap, twee keer de Premier League met Manchester United, en mocht hij met dezelfde club twee keer de Champions League boven zijn hoofd heffen. Maar wat is zijn vermogen eigenlijk?

Ontslag bij Ajax

Edwin van de Sar maakte sinds 2012 deel uit van het directieteam van Ajax als directeur marketing. In 2016 maakte hij de overstap naar algemeen directeur en was sindsdien de grote baas bij de Amsterdamse voetbalclub. Ajax maakte sinds de komst van Edwin een enorme groei door op zowel sportief als commercieel vlak. Maar aan die successen komen na het dramatische seizoen van Ajax nu een eind. Van de Sar reageert zelf:

„Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik ben de mensen die ik tijdens mijn tweede carrière bij Ajax heb ontmoet en met wie ik heb samengewerkt erg dankbaar voor wat we hebben bereikt en beleefd. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Eén van de Nederlandse beste keepers ooit

Edwin van der Sar voelde op jonge leeftijd al dat hij het weleens ver zou kunnen schoppen in de voetbalwereld. Met zijn lengte en bijna ongeëvenaarde reflexen kunnen we rustig stellen dat hij het maximale uit zijn carrière heeft gehaald. Toen het einde van zijn loopbaan aanbrak moest hij zich plotseling gaan richten op een andere toekomst.

Het was dus geen onlogische keuze van hem om een International Master of Sport Management te gaan doen aan het Johan Cruijff Institute for Sport Studies. In 2012 boekte hij als directeur marketing gigantische successen op commercieel vlak, waarna hij in 2016 aantrad als algemeen directeur van AFC Ajax.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edwin van der Sar (@edwinvandersar1)

Salaris Edwin van der Sar bij Ajax

Op het begin van zijn aanstelling als algemeen directeur van Ajax in 2016 verdiende hij een jaarlijks basisinkomen van 413.000 euro. Als we kijken naar het succes wat hij, samen met Marc Overmars, had zullen daar de nodige bonussen bij zijn gekomen. Helaas het niet bekend hoe hoog deze bedragen waren. Wat we echter wel weten is dat zijn basissalaris in 2019 exponentieel steeg naar 750.000 euro per jaar. Niet gek hoor zonder management achtergrond.

Het vermogen van Edwin van der Sar

Na zijn lange en succesvolle voetbalcarrière bij internationale clubs was hij sinds 2016 algemeen directeur bij Ajax. Ook dit heeft Edwin geen windeieren gelegd en verdiende jaarlijks een prima salaris. Ongetwijfeld gaat hier een flink deel van op de bank. Quote deed onderzoek naar het geschatte vermogen van de voormalig prof keeper en dat is niet mals kunnen we je vertellen. Naar schatting ligt dit bedrag rond de €32 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Edwin van der Sar (@edwinvandersar1)

Salarissen in het voetbal

Wij kijken allang niet meer op van de torenhoge salarissen die worden uitgekeerd door voetbalclubs. Alleen al de grootverdieners van clubs als Feyenoord en Ajax zijn multimiljonairs, om nog maar te zwijgen over de loonstrookjes van voetballers als Kylian Mbappé.