salaris-vermogen-dusan-tadic
Geld & Carrière

Ajax captain Dusan Tadic maakt furore met jaarsalaris en vermogen

Dusan Tadic is al jaren een van de boegbeelden van Ajax. De man die ook na zijn loopbaan als voetballer in Amsterdam zal blijven rondzwerven als voetbaltrainer, heeft naast zijn kwaliteiten op het veld ook een aanzienlijke bankrekening weten op te bouwen. Hij is een van de best betaalde spelers bij Ajax. Maar wat is het salaris en vermogen van Ajax aanvoerder Dusan Tadic eigenlijk? 

De carrière van Dusan Tadic

In 2010 streek Tadic neer in Nederland, toen hij tekende bij FC Groningen. Na twee succesvolle seizoenen maakte hij in 2012 de overstap naar FC Twente voor 5,5 miljoen, waar hij al snel de aandacht trok. Zijn uitstekende prestaties bij Twente resulteerde in een transfer naar Southampton in de Premier League in 2014, waar hij voor 14 miljoen euro naartoe ging.

Na vier succesvolle jaren in Engeland keerde Tadic in 2018 terug naar Nederland om zich aan te sluiten bij Ajax, waar hij voor 13,7 miljoen euro werd overgenomen. Sindsdien heeft hij indrukwekkende statistieken behaald, met 160 wedstrijden en maar liefst 76 doelpunten voor Ajax. In het eerste seizoen wist Tadic met 28 doelpunten zichzelf ook te kronen tot topscorer van de Eredivisie. Inmiddels heeft hij 3 landstitels en 2 bekers gepakt bij de Amsterdammers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dušan Tadić (@dusantadic)

Salaris en vermogen van Dusan Tadic

In 2019 tekende Dusan Tadic een nieuw contract voor maar liefst 7 jaar bij Ajax, waarbij hij de laatste 3 jaar van dat contract als coach zou doorbrengen. In 2021 verlengde hij zijn contract echter alweer, waardoor hij ten minste tot en met de zomer van 2024 als speler actief zal blijven. Met deze verlenging ging ook een aanzienlijke salarisverhoging gepaard. Tadic verdient sindsdien een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro bruto als team captain.

Ook in Engeland zal Dusan Tadic meerdere miljoenen bij elkaar hebben verzameld. Het vermogen van Tadic wordt inmiddels geschat op 11 miljoen euro. Hoewel hij als trainer waarschijnlijk een stuk minder zal verdienen, zal dit vermogen alleen maar verder toenemen met het lange contract dat hij bij Ajax heeft. Hiermee is zijn vermogen lager dan John Heitinga, zijn huidige trainer bij Ajax.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)