Geld & Carrière

Franse succescoach Didier Deschamps scoort een mega salaris en vermogen

didier deschamps vermogen salaris als bondscoach frankrijk

De 54-jarige Didier Deschamps is de grote man achter het succes van Frankrijk. De bondscoach heeft een echte machine gemaakt van de Franse spelers. Als voetballer wist Deschamps ook aardig te overtuigen met meerdere gewonnen Champions League titels. Didier heeft een aardig zakcentje overgehouden aan deze glansrijke carrière. Maar wat is het vermogen en huidige salaris van de bondscoach van Frankrijk?

Didier Deschamps als voetballer

Als voetballer heeft Deschamps een aardige carrière gehad. De voormalig verdedigende middenvelder begon zijn carrière begon in zijn thuisland en wist zelfs de Champions League te winnen met Olympique Marseille. Zijn beste periode kende hij echter in Italië. Bij Juventus wist Deschamps ook de Champions League te winnen. Daarna maakte de speler ook furore in Engeland bij Chelsea.

Deschamps en Frankrijk zijn al een goede match sinds dat Didier een speler is. In 1998 wist Deschamps met zijn land het WK te winnen. Twee jaar later kroonde Les Bleus zich ook tot de beste van Europa. Hoewel de salarissen twintig jaar terug behoorlijk lager lagen in het voetbal, heeft Deschamps alsnog aardig verdiend met het schoppen tegen een bal. In zijn top periode verdiende hij meerdere miljoenen per jaar.

didier deschamps vermogen en salaris

Wat is het salaris en vermogen van Didier Deschamps?

Hoewel Deschamps al 10 jaar in dienst is als Bondscoach van het Franse elftal, werkte hij ook als clubcoach voor AS Monaco, Juventus en Marseille. Het toppunt van de trainerscarrière van Deschamps was toch wel het winnen van het WK in 2018. Wellicht dat hij dit in Qatar weet te evenaren, wat een bijzondere prestatie is aangezien spelers als Paul Pogba en Karim Benzema afwezig zijn met blessures. Gelukkig kan Didier nog wel beschikken over absolute sterspeler Kylian Mbappé.

Als bondscoach Frankrijk verdient de nu 54-jarige Deschamps € 3,8 miljoen per jaar. Dit bedrag is natuurlijk lang niet slecht, maar is toch aanzienlijk minder dan het buitenaardse salaris van Mbappé. Deschamps krijgt ook uiteraard nog een bonus bij goede prestaties. Als hij Frankrijk weer wereldkampioen weet te maken kan hij dus wederom een aardig bedrag verwachten op zijn bankrekening. Zijn geschatte vermogen is € 245 miljoen.