Denzel Dumfries salaris vermogen
Geld & Carrière

Dit is het vermogen van Oranje-held Denzel Dumfries

Denzel Dumfries was één van de uitblinkers in de door Nederland gewonnen wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Zoals je weet verdienen de meeste Oranjespelers miljoenen-salarissen, maar geldt dat ook voor onze wingback Dumfries? We zochten voor je uit hoe het zit me het salaris en vermogen van de snelle verdediger.

Waar begon Denzel Dumfries zijn voetbalcarrière?

Denzel Dumfries is, zoals je misschien al vermoedde vernoemd naar acteur Denzel Washington, waar zijn ouders fan van zijn. Dumfries werd geboren in Rotterdam, zijn ouders zijn afkomstig van het Caraïbische eiland Aruba. Denzel kwam ook enkele keren voor het Arubaans elftal uit, voordat hij in beeld kwam bij Nederlandse nationale jeugdelftallen.

Dumfries maakte in 2016 zijn debuut bij Sparta, dat toen in de Eerste Divisie speelde. Na twee seizoenen Sparta en een seizoen bij Heerenveen, debuteerde hij in 2018 bij PSV. Hij was toen al 22, dus een relatieve laatbloeier.

Steunpilaar van Nederlands elftal

Bij PSV ontpopte hij zich tot razendsnelle vleugelverdediger met aanvallende kwaliteiten. Daarmee werd hij ook een steunpilaar in de selectie van het Nederlands elftal. Ook pakte de overstap naar de Italiaanse competitie goed uit voor Dumfries. Hij is er vrijwel wekelijks een vaste waarde voor topclub Inter Milan in de Serie A.

Extreem luxe appartement

In Qatar verblijven Dumfries en zijn collega-voetballers, trainers en staf van het het Nederlands elftal in een extreem luxe hotel. Dumfries is wel wat gewend, want zijn voormalige woning in Barendrecht is niet minder dan een wereldklasse penthouse. Na zijn overstap naar Inter in Italië kwam hij er niet zo vaak meer en besloot het te verkopen.

De site Bekende Buren meldde gisteren dat Denzel Dumfries ook op de huizenmarkt scoort. Zijn super-de-luxe penthouse verkocht de ex-PSV’er met dikke winst. Hij kocht het voor een miljoen en verkocht het amper een jaar later voor 1.130.000 euro: een winst van 130.000 euro in één jaar.

Openheid over mental coaching

In het grootste deel van de voetbalwereld heerst nog een ouderwetse machocultuur.  Praten over mentale problemen ligt in deze harde wereld niet voor de hand. Daarom kreeg Dumfries veel bewondering voor het feit dat hij er open en eerlijk voor uitkwam gebruik te maken van mentale begeleiding, in de vorm van gesprekken met een gespecialiseerde sportpsycholoog.

Wat verdient Denzel Dumfries?

Bij PSV zat Dumfries in de hoogste salarisschaal, maar in Italië liggen de salarissen gemiddeld een stuk hoger. Het salaris van Denzel Dumfries bij Inter is naar verluidt rond de 3 miljoen euro per jaar. Een fantastisch bedrag, maar de voetbalsalarissen zijn zoals je weet op hol geslagen. Oranje-collega Frenkie de Jong bijvoorbeeld, verdient bij Barcelona zes keer zoveel: 18 miljoen per jaar.

Wat is het vermogen van Denzel Dumfries?

Volgens het goed ingewijde zakentijdschrift Quote voetbalde Denzel Dumfries tot nu toe in zijn carrière zo’n 9 miljoen euro bij elkaar. Dat bedrag kan nog verveelvoudigen, hij is immers nog maar 26 jaar. Zijn best betaalde collega’s financieel inhalen, zal een hele uitdaging worden.

De rijkste speler van het Nederlands elftal, Virgil van Dijk heeft al 74 miljoen euro verzameld. Het vermogen van nummer 2, Memphis Depay is ook voorlopig nog niet in beeld: Depay heeft al zo’n 50 miljoen euro op de bank staan. Schrijft het Nederlands elftal geschiedenis op het WK, wat we natuurlijk hopen, dan zal ook de financiële waardering voor Oranjespelers verder toenemen.