Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van Formule-1 coureur Daniel Ricciardo

salaris vermogen daniel ricciardo

Formule-1 coureur Daniel Ricciardo is een van de meest populaire coureurs op het circuit. De Australiër komt sinds 2021 uit voor McLaren, en tekende hierbij een miljoenencontract. Maar hoeveel verdient Ricciardo eigenlijk? En hoeveel is zijn totale vermogen waard?

Daniel Ricciardo talentvolle F1-coureur

Na een teleurstellende periode bij Renault begon Daniel Ricciardo aan en nieuw hoofdstuk bij McLaren. Hoewel zijn laatste overwinning op de grid afstamt uit 2018, wordt de 32-jarige Australiër nog steeds wordt gezien als een van de meest getalenteerde coureurs uit de F1.

Veel mensen dachten dat hij een contract zou gaan tekenen bij het Italiaanse Ferrari, gezien zijn passie en talent, net als zijn Italiaanse afkomst. Helaas kwam dit er nooit van. Toch liepen er wel degelijk gesprekken tussen hem en Ferrari, maar deze onderhandelingen werden nooit serieus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Salaris en vermogen in de Formule-1

De Formule-1 is een sport waar gigantisch veel geld in omgaat. Forbes schatte dat de tien rijkste miljardairs die betrokken zijn bij de F1, samen goed zijn voor een vermogen van 128 miljard euro.

Als je dacht dat Red Bull-teammanager Christian Horner, of Mercedes-baas Toto Wolff al absurd rijk waren – is dat niets vergelijken met bijvoorbeeld Carlos Slim, één van de team sponsoren van Red Bull, die een geschat vermogen van 62 miljard euro heeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Maar ook coureurs hebben niks te klagen. Sterker nog, het totaal geschatte vermogen van Lewis Hamilton ligt zelfs hoger dat van sommige teambazen uit de Formule-1. Dat geldt overigens ook voor wereldkampioen en ‘golden boy’ Max Verstappen.

Salaris van Daniel Ricciardo

Twee jaar geleden, in 2020, stond Ricciardo volgens Forbes Magazine nog op plek 48 van de best betaalde atleten ter wereld. Hij verdiende toen der tijd zo’n 23 miljoen euro van zijn salaris bij Renault. Inmiddels ligt dat bedrag een stuk lager. Toch mag de Australiër niet klagen.

Bronnen binnen de F1 hebben bevestigt dat Daniel momenteel een jaarsalaris van 13.1 miljoen verdient, wat hem de vierde best betaalde coureur op de grid maakt. Dat bedrag is echter exclusief prestatiebonussen en persoonlijke sponsoren. alles bij elkaar opgeteld zal het totale bedrag aanzienlijk hoger liggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Geschat vermogen

Ricciardo is een van de meest populaire figuren in de Formule 1 met zijn minzame houding vanuit de cockpit en agressieve rijstijl. Hij staat bekend om zijn onmogelijke inhaalacties, wat hem een van de meest vermakelijke coureurs maakt.

En die populariteit heeft ervoor gezorgd dat hij een gigantisch vermogen heeft weten op te bouwen over de afgelopen jaren. Hoewel we het precieze bedrag niet weten, wordt zijn totale vermogen geschat rond de $43.8 miljoen. Ook bezit hij onroerend goed in Australië en de Verenigde Staten, dat naar schatting miljoenen dollars waard is.