Vermogen Cristiano Ronaldo
Geld & Carrière

Het gigantische salaris en vermogen van Cristiano Ronaldo in 2023

Het geld blijft maar binnenstromen bij Cristiano Ronaldo. De glorieuze Portugese voetballer beleeft nu zijn avontuur bij de Saoedische voetbalclub Al Nassr, en daar verdient hij een gigantisch salaris mee. Eind vorig jaar bedroeg zijn vermogen al zo’n 500 miljoen euro, maar dat is sindsdien snel gegroeid. Hoe staat het er nu voor met het salaris en vermogen van Cristiano Ronaldo? We zetten de nieuwste gegevens voor je op een rij.

Cristiano Ronaldo’s glorieuze carrière op het veld

Al op 16-jarige leeftijd begon de voetbalcarrière van Cristiano Ronaldo bij Sporting Lissabon.  Hij speelde daarna onder andere voor Manchester United, Real Madrid en Juventus en brak het ene record na het andere met het winnen van titels, trofeeën en individuele prijzen. Ook leidde hij het nationale team van Portugal naar EK winst in 2016.

De Portugese superster wordt beschouwd als een van de beste spelers aller tijden en heeft verschillende trofeeën gewonnen voor zichzelf, waaronder vijf Ballon d’Or awards en vier Europese Gouden Schoenen. Hij is ook recordhouder van de meeste doelpunten in de UEFA Champions League met 140. Daarnaast is hij ook gelukkig in de liefde: in 2017 trouwde hij met  Georgina Rodriguez.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Salaris en sponsorinkomsten Ronaldo

Met zoveel succes op het veld is het niet gek dat Cristiano Ronaldo een waanzinnige hoeveelheid geld verdient. Zijn salaris was de laatste jaren al gemiddeld rond de 60 miljoen euro en zo’n 55 miljoen euro aan sponsorinkomsten.

Maar eind vorig jaar maakte hij nog een grote klapper: hij tekende eind 2022 bij Saoedische topclub Al Nassr voor een salaris van 211 miljoen dollar per jaar, zo’n 200 miljoen euro. Aanzienlijk meer dan zijn collega’s Lionel Messi en Kylian Mbappé. Daar komt nog eens bij dat hij sowieso al een tekenbonus van 105 miljoen dollar – zo’n 100 miljoen euro – kreeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Wat is het vermogen van Cristiano Ronaldo in 2023?

Cristiano Ronaldo’s vermogen werd vorig jaar al geschat op zo n 500 miljoen euro. Tel je de tekenbonus en het jaarsalaris van dit jaar erbij op dan kom je uit op 800 miljoen euro – er van uitgaand dat hij niet alles opmaakt natuurlijk.

De Portugees bezit een hotelketen, een vastgoed portefeuille en een kledinglijn. Ook heeft hij geïnvesteerd in een NFT-platform. Ronaldo weet dus goed hoe hij geld moet scoren en hoe hij dit geld vervolgens voor hem laat werken. De verwachting is dan ook dat Ronaldo gaat toetreden tot het selecte groepje topsport miljardairs.