Geld & Carrière

Dit is het bizarre salaris en vermogen van Formule-1 teammanager Christian Horner

salaris vermogen christian horner

Christian Horner is een voormalig Brits autocoureur en is tevens de huidige teammanager van Red bull Racing in de Formule-1. Hij bekleedt deze functie sinds 2005. Ook heeft hij een groot aandeel gehad in het behaalde wereldkampioenschap van Max Verstappen van dit jaar. Maar wat is de financiële situatie van deze Engelsman?

Autocoureur Christian Horner

Horner won in 1991 de Formula Renault-beurs. Hij nam deel aan het Formula Renault Championship 1992 met Manor Motorsport en eindigde dat seizoen als winnaar en als hoogstgeplaatste ‘rookie’. Na deze succesvolle periode stapte bij over naar de Britse Formule-3, en debuteerde in 1994 bij het Fortec-team.

Zelf heeft hij nooit als Formule-1 coureur gereden. Toen Red Bull Racing hem in 2005 naar de F1 haalde, was hij op dat moment de jongste teambaas. Onder leiding van Horner is het succes van het team in de jaren daarna blijven groeien, met natuurlijk het toppunt van dit jaar – de winst van het Wereldkampioenschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christian Horner (@christianhorner)

Geschat vermogen

Met een geschat netto vermogen van $50 miljoen zit Christian Horner er warmpjes bij. Hij begon zijn carrière in de eerste instantie als autocoureur. Hoewel hij niet onsuccesvol is geweest als autocoureur, is Horner waarschijnlijk het meest bekend van zijn rol als teammanager van Red Bull Racing.

Deze bijzondere functie bekleed hij sinds 2005, en is goed voor een bizar salaris van $10 miljoen per jaar. Niet gek als je je bedenkt dat hij ‘slechts’ de manager is van het Formule-1 team. De 48-jarige Engelsman heeft het wat ons betreft goed voor elkaar. Zeker omdat hij mede heeft bijgedragen aan het succes van onze eigen Max Verstappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christian Horner (@christianhorner)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Christian Horner (@christianhorner)