salaris vermogen Chantal Janzen
Geld & Carrière

Het mega salaris en vermogen van de veelzijdige Chantal Janzen

De multi-getalenteerde Chantal Janzen kennen we allemaal als presentatrice, zangeres, actrice en musicalster. De carrière van de aantrekkelijke blondine omspant nu inmiddels zo’n twintig jaar. De lijst films, tv-programma’s en musicals waarin ze een rol speelt is bijna eindeloos. Ze is gelukkig in haar werk en in de liefde, maar is ze ook financieel succesvol? We zochten het salaris en vermogen van Chantal Janzen uit.

Chantal Janzen is beeldschoon, talentvol en veelzijdig

Chantal Janzen is 43 jaar en werd geboren in Tegelen, bij Venlo. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten waar ze les kreeg in dansen, zingen en acteren. Ze begon haar carrière in de musicalwereld. Dat deed ze uitstekend, want ze won een hele reeks musical awards.

Een van de bekendste awards was die voor haar rol in de musical over het leven van André Hazes, Hij Gelooft in Mij. Voor haar tv-werk won ze maar liefst zes keer de Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-presentatrice. Ze werd ook meer dan eens gekozen tot MILF van het jaar en waarom dat is zie op de mooiste instagram foto’s van Chantal Janzen.

salaris vermogen Chantal Janzen

De riante inkomsten van Chantal Janzen

We schreven al eerder dat het maximum salaris bij de publieke omroep op 188.000 euro ligt. Daar gaat Chantal Janzen ver overheen, want ze werkt voor een commerciële zender en daar gelden geen maximum salarissen. Naar verluidt verdient ze 1,2 miljoen euro per jaar bij RTL. Dat ze daarmee ruim boven het gemiddelde salaris in haar leeftijdsgroep zit zal je niet verbazen.

Haar eigen glossy magazine &C

Haar salaris bij RTL is lang niet haar enige bron van inkomsten. Onbekend is of het genoemde bedrag netto is, of dat daar nog prestatiebonussen bovenop komen. Daarnaast is Chantal te zien in duurbetaalde commercials en is ze in te huren als spreekster of presentatrice. Hoeveel ze hiermee verdient is niet exact bekend, maar een bedrag van 10.000 euro per optreden is een realistische inschatting voor een BN-er van haar niveau.

De veelzijdige Chantal lanceerde in 2017 haar eigen glossy magazine &C – je spreekt het op zijn Engels uit als ‘and see’. De oplage bedraagt zo’n 55.000 exemplaren en dat is een prima prestatie in de tijdschriftenmarkt die de laatste jaren flink onder druk staat.

salaris vermogen Chantal Janzen &C

Het vermogen van Chantal Janzen

Gezien haar riante inkomsten lijkt het ons bijna onmogelijk dat Chantal Janzen niet op zijn minst meervoudig miljonair is. Naast haar werk is ze namelijk ook nog eens succesvol met onroerend goed. Ze kocht in 2009 samen met haar man een pand in Amsterdam voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro. Op dit moment rust er volgens kenners van de huizenmarkt een overwaarde op de woning van rond de twee miljoen euro.

Volgens cijfers uit 2019 zou haar eigen b.v. een slordige miljoen euro waard zijn. Anno 2022 lijkt ons een schatting van het totale vermogen van Chantal Janzen op minimaal 5 miljoen euro realistisch.