Geld & Carrière

Het riante salaris en vermogen van Ferrari F1-coureur Carlos Sainz

salaris vermogen Carlos Sainz Ferrari Formule 1 coureur Max Verstappen

Dat top Formule 1-coureurs zoals Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc gigantische salarissen verdienen wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zit het met de rijders daar net onder, Carlos Sainz bijvoorbeeld? Komt de snelle Spanjaard qua salaris en vermogen in de buurt van de grote drie? We zetten het voor je op een rij.

De jonge jaren van Carlos Sainz

Carlos Sainz werd in 1994 geboren als Carlos Sainz Vázquez de Castro in de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij groeide op in een echte race familie. Carlos Sainz racet onder de naam Carlos Sainz junior, om verwarring te voorkomen met zijn vader, Carlos Sainz senior. Vader Sainz was een succesvol rallyrijder en werd in een Toyota twee keer wereldkampioen in deze sport. Ook won hij drie keer Parijs – Dakar, tegenwoordig Dakar-rally geheten.

Al op jonge leeftijd begint Carlos Sainz Junior met karten. Na verschillende jeugdkampioenschappen belandt hij al op 15-jarige leeftijd in het opleidingsprogramma van Red Bull Racing.

Tweede man achter Max Verstappen

In 2015 wordt Carlos Sainz de tweede rijder in het Toro Rosso Team. De eerste rijder is een dan nog piepjonge (17 jaar) Max Verstappen. De Nederlander vestigt veel aandacht op zich, maar Sainz doet het zeker niet slecht. Zijn allereerste Formule 1-race in Australië eindigt de Spanjaard als achtste. Zijn eerste seizoen is hij goed voor 18 WK-punten en een vijftiende plek in het eindklassement.

Salaris en vermogen Carlos Sainz

De carrière van Carlos Sainz

In zijn tweede jaar gaat het nog beter; Sainz eindigt tien keer in de top 10. Na nog een jaartje Toro Rosso stapt hij in 2017 over naar Renault. Na een jaartje bij McLaren rijdt Sainz sinds 2021 voor Ferrari, als vervanger van Sebastian Vettel en als teamgenoot van Charles Leclerc.

Sainz won tot nu toe nog geen race. Hij is inmiddels behoorlijk ervaren, met 147 starts. Ook haalde hij inmiddels 10 keer het podium, waarvan 4 keer in lopende Formule 1 seizoen 2022. Zijn hoogste plek in de WK eindstand was vorig jaar: vijfde.

Het salaris van Carlos Sainz

Zoals je wellicht weet worden salarissen in de Formule 1 nooit officieel bekend gemaakt. Toch is er vaak op basis van informatie van ingewijden wel een scherpe schatting te maken. Het salaris van Carlos Sainz bij Ferrari zou dit jaar zo’n 10 miljoen dollar bedragen. In 2021 was dat nog 8,5 miljoen. Vergeleken met andere salarissen van Formule 1-coureurs zit hij daarmee in de middenmoot.

Bovenop zijn salaris verdient hij nog een onbekend aantal miljoenen dollars met sponsorcontracten. Zijn hoofdsponsor is het Spaanse biermerk Estrella Galicia. Andere sponsors van Carlos Sainz zijn onder andere PlayStation en verzorgingsproducten merk Shiseido Men.

Het vermogen van de snelle Spanjaard

Volgens verschillende bronnen zou het vermogen dat de 27-jarige Spanjaard inmiddels heeft opgebouwd 47 à 49 miljoen dollar bedragen. Met zoveel geld kun je er een luxueuze levensstijl op na houden en dat doet de Spanjaard dan ook. Volgens bronnen bezit Carlos meerdere huizen, jachten en 7 auto’s, waaronder twee Ferrari ’s: een Ferrari Roma en een Ferrari 812.

Salaris en vermogen Carlos Sainz