Geld & Carrière

Het topscorer salaris en vermogen van Ajax spits Brian Brobbey

salaris-vermogen-brian-brobbey
Foto: instagram.com/brianbrobbeyy/

Bij Ajax kunnen weinig spelers terugkijken op een goed seizoen. Ook spits Brian Brobbey zal niet tevreden zijn, met 13 doelpunten in 32 wedstrijden. In de toekomst komt het vast goed met de talentvolle speler, zo voorspellen veel voetbalkenners. Hij behoort nu al tot de grootverdieners bij Ajax. We zochten voor je uit wat het salaris is van Bryan Brobbey bij Ajax en hoe groot het vermogen is dat hij al opbouwde tijdens zijn nog prille voetbalcarrière.

De carrièrestart van Brian Brobbey

Brian Ebenezer Adjei Brobbey werd op 1 februari 2002 geboren in Amsterdam. Zijn ouders komen uit Ghana. Brian heeft drie voetballende broers: Kevin Luckassen, Derrick Luckassen en Samuel Brobbey. Na enkele jaren in de jeugd van AFC te hebben gespeeld, belandde Brobbey in 2008 bij Ajax, waar hij de  jeugdopleiding succesvol doorliep en in het seizoen 2018/2019 zijn debuut maakte voor het elftal onder 19.

In het seizoen 2020/2021 volgde de overstap naar Jong Ajax. Hij mocht op 31 oktober 2020 voor het eerst meedoen met het eerste elftal van Ajax, tegen Fortuna. Hij viel destijds in rond de 66e minuut in en scoorde 8 minuten later zijn allereerste doelpunt in de Eredivisie. Brobbey speelde in totaal al 50 interlands voor nationale jeugdelftallen, maar debuteerde nog niet bij het Nederlands Elftal.

Wat is het het salaris van Brian Brobbey bij Ajax?

Ajax is de rijkste club van Nederland en betaalt ook de hoogste salarissen. De twee Stevens, Berghuis en Bergwijn, verdienen het meest. Steven Bergwijn 4,6 miljoen en Steven Berghuis  4 miljoen euro. Aanvoerder Dusan Tadic verdient naar verluidt een jaarsalaris van 3,5 miljoen.

Drie spelers verdienen drie miljoen euro: verdediger Jurriën Timber, middenvelder Davy Klaassen en spits Bryan Brobbey. Dat is een enorme vooruitgang voor Brobbey: in 2021 zou hij nog ‘maar’ een slordige 6 ton verdienen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brian Brobbey (@brianbrobbeyy)

Ook een miljoenensalaris bij Leipzig

Aan het begin van het net afgelopen seizoen, op 22 juli 2022, tekende Brobbey een vijfjarig contract bij Ajax. Zijn carrière had een kleine omweg gemaakt. Hij speelde namelijk een seizoen bij Duitse club RB Leipzig.

Daar was hij ontevreden en Ajax wilde hem graag weer terug en betaalde een transfersom van 16,35 miljoen euro voor Brobbey aan de Duitsers. Bij Leipzig stond Brobbey voor een jaarsalaris van 3 miljoen euro op de loonlijst. Hij speelde in de Bundesliga 9 wedstrijden en scoorde daarin niet.

Wat is het vermogen van Brian Brobbey?

Wat is nu het vermogen dat de pas 21-jarige Brobbey al opbouwde in zijn nog korte carrière? Daar zijn geen officiële cijfers over bekend, maar schattingen van bronnen op het internet liggen meestal rond de 5 miljoen euro. Gezien zijn miljoenensalaris lijkt ons dat een realistische inschatting.