Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van veelzijdige TV-presentator Beau van Erven Dorens

salaris-vermogen-beau-van-erven-dorens

Beau van Erven Dorens is één van de bekendste gezichten op de Nederlandse TV. Je kent hem vast wel van programma’s als BEAU, RTL Boulevard, RTL Late Night en Deal or No Deal. Maar hoeveel geld heeft hij met al deze programma’s in zijn lange carrière bij elkaar verdiend? We zochten voor je uit wat het salaris en vermogen is van Beau van Erven Dorens.

Volledige naamBeau van Erven Dorens
Geschat vermogen€ 5,5 miljoen
Jaarlijks salaris€ 500.000 - € 1 miljoen
BeroepPresentator
Geboortedatum24-12-1970
GeboorteplaatsHaarlem
GeslachtMan
VerdienstenTelevisie

Zo begon de carrière van Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens werd geboren op 24 december 1970 in Haarlem en bracht vervolgens de eerste vier jaar van zijn leven door in Maleisië, waar zijn vader voor Shell werkte. Na de middelbare school begon Beau aan drie studies aan de Universiteit van Amsterdam, die hij alle drie niet afmaakte: Nederlands, Politicologie en Geschiedenis.

Van Erven Dorens begon in 1996 bij de radio (op de inmiddels gestopte zender Talk Radio) en in 1998 was hij voor het eerst op tv te zien. Dat was in het spraakmakende late night programma Alles voor de kijkcijfers. Niet alle tv-programma’s van van Erven Dorens waren succesvol, maar bij RTL Boulevard en bij RTL Late Night trok hij – als vaste vervanger van Humberto Tan – hoge kijkcijfers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned)

Van Erven Dorens privé

Beau heeft een stabieler privéleven dan menig ander BN’er. Hij is al sinds 2000 getrouwd met Selly Vermeijden. Samen hebben ze 4 zoons: Bram, Tijn, Bobbie en Jan Arie. Zijn twee oudste zoons – een tweeling – studeren in respectievelijk Amsterdam en Groningen. De middelste zoon werkt als skileraar in Oostenrijk en de jongste woont nog thuis.

Tv-contract en andere inkomsten

Beau van Erven Dorens verdiende zijn geld voor het grootste in de televisiewereld. Hij heeft momenteel een contract met RTL. Zijn contract bij SBS was al 3,5 miljoen euro waard, het vermoeden is dat het contract met RTL om een hoger bedrag gaat.

Naast het presenteren, produceert Beau ook tv-programma’s. Dat doet hij met zijn 2001 opgerichte bedrijf Kale Jakhals Producties. Naast tv-presentator speelde Beau van Erven Dorens meerdere filmrollen, kun je hem boeken als gastspreker en schreef hij zo’n 10 boeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned)

Vermogen van Beau van Erven Dorens

In 2015 kwam zakenblad Quote naar buiten met cijfers over het vermogen en salaris van Beau van Erven Dorens. Zo werd de waarde van zijn twee bedrijven – naast Kale Jakhals Producties richtte hij ook het bedrijf Beauworks op – toen geschat op dik een miljoen euro.

Van Erven Dorens bezit ook het nodige onroerend: een grachtenpand dat hij kocht voor 1,9 miljoen euro in 2008 en dat inmiddels fors meer waard is en een vakantiewoning in het Zeeuwse Burgh-Haamstede ter waarde van €210.000,-. In totaal is Beau van Erven Dorens volgens bronnen goed voor een geschat vermogen van zo’n 5,5 miljoen euro.