Geld & Carrière

Het killer vermogen van kickbokser en K1-legende Badr Hari

badr hari
Beeld: Instagram/@remyonline

Het is al lang en breed bekend dat je in de vechtsport een behoorlijk zakcentje kan verdienen. Iemand die dit als geen ander weet is kickbokser Badr Hari, oftewel The Golden Boy. Wij toch op onderzoek uitgegaan naar wat de 36-jarige Badr precies op zijn bankrekening heeft staan.

Badr Hari “The Golden Boy”

Voordat we dieper induiken in het salaris en vermogen van deze Marokkaanse superster – Wie is Badr Hari precies? Wat we je vast kunnen vertellen, is dat Hari een leven achter de rug heeft met ups en downs. In 2007 werd Badr Hari voor de eerste keer K-1 Heavyweight Wereldkampioen op Hawaii. Vanaf dat moment ging het snel met de carrière van de kickbokser.

Tijdens de K-1 World Grand Prix 2008 in het Japanse Fukuoka nam hij het op tegen Glaube Feitosa. Of je dit een gevecht kan noemen valt te betwisten. Hari was het gehele gevecht oppermachtig en sloeg de Braziliaan in de eerste ronde knock-out. Deze periode in zijn carrière beleefde hij samen met andere Nederlandse vechters als Remy Bonjasky.

Gevechten Badr Hari en rematch Arek Wrzosek

Tijdens de K-1 World Grand Prix Final Superheavyweight 2009 nam hij het op tegen kickbokslegende Semmy Schilt. Dit gevecht verliep niet zoals hij wilde. Hari werd door de boomlange Schilt in de eerste ronde al naar het canvas gewerkt. Hoewel hij in de afgelopen jaren van zijn carrière geen winstpartij meer heeft behaald, is het boek Badr Hari nog niet gesloten.

Aankomende zaterdag, tijdens Glory 80 in België, zal de 36-jarige Badr het wederom op gaan nemen tegen de Poolse Arek Wrzosek. Het gevecht tegen de 29-jarige uit Warschau afkomstige reus van 2.01 meter lang is iets waar wij erg naar uitkijken. Zal Badr Hari zijn ‘glory’ kunnen herstellen na zijn laatste verliespartijen? Je kan het zaterdagavond gaan bekijken.

Geschat vermogen en salaris Badr Hari

Hoewel kickboksers geen vast maandelijks salaris krijgen van Glory, worden ze wel betaald aan de hand van de hoeveelheid gevechten die ze doen. Badr kreeg bijvoorbeeld € 500.000 toen hij tegenover Rico Verhoeven in de ring stond. Naar verwachting zal het bedrag voor zijn gevecht tegen Wrzosek nagenoeg hetzelfde zijn.

Er wordt ontzettend veel gespeculeerd over het precieze vermogen van Badr Hari, wordt zijn totale vermogen door meerdere bronnen geschat rond de $5 miljoen, wat omgerekend in euro’s iets meer dan 4.5 miljoen is. Daarnaast heeft hij op Instagram alleen al bijna 3 miljoen volgers. Wat dit hem oplevert blijft vooralsnog onduidelijk.