Geld & Carrière

Dit salaris verdient Arjen Lubach bij de NPO plus zijn vermogen

Dit salaris verdient Arjen Lubach bij de NPO plus zijn vermogen

Arjen Lubach is met zijn Avondshow één van de grootste kijkcijferkanonnen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De show wordt goed gewaardeerd én goed bekeken. Gemiddeld trekt hij een miljoen kijkers, met uitschieters naar anderhalf miljoen. Maar wat zet de NPO daar tegenover? Anders gezegd, wat is het inkomen van Arjen Lubach, en kan hij daar een aardig vermogen mee opbouwen? We zetten het voor je op een rij.

De jonge jaren van Arjen Lubach

Arjen Lubach is 42 jaar en werd geboren in Groningen. Hij groeide op in het dorp Lutjegast, waar hij zich een buitenstaander voelde: zijn familie was afkomstig van buiten Groningen en sprak als enige in het dorp geen Gronings dialect. Hij kreeg een christelijke opvoeding en moest elke zondag mee naar de kerk. Tijdens zijn studietijd liet hij het geloof los en sindsdien is hij een uitgesproken tegenstander van religie.

Carriere als schrijver, tv- en radiomaker en cabaretier

Arjen Lubach is opvallend veelzijdig. Literatuur, muziek, radio, TV en cabaret zijn enkele van de vakgebieden waarin hij actief was of is. Als schrijver debuteerde hij in 2006 met de roman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. In het theater trad hij van 2001 tot 2014 op met theatergezelschap Op Sterk Water. In 2018 en 2019 was hij succesvol met zijn theatershow Arjen Lubach LIVE!

Op de radio debuteerde hij bij de lokale omroep in Groningen. In 2003 kreeg hij een nachtprogramma op 3FM en was daarnaast enige tijd te horen als sidekick van Claudia de Breij en Giel Beelen. Vanaf 2005 begon hij bijdragen te leveren aan de publieke omroep. Hij werkte onder andere mee aan Lama Gezocht en De nieuwste show voor BNN en deed in 2010 mee aan Wie is de Mol? In 2014 begon hij met de satirische talkshow Zondag met Lubach, losjes gebaseerd op het format van Amerikaanse late-night talkshows.

Arjen Lubach Salaris en vermogen met Rico

Salaris Arjen Lubach NPO en andere inkomsten

Gezien zijn succes verdient Arjen Lubach bij de NPO zeer waarschijnlijk het maximum salaris. Dat bedraagt €181.000, maar daar mag de publieke omroep in uitzonderlijke gevallen een schepje bovenop doen. Grote kans dus dat Lubach bovenop zijn salaris nog een bonus krijgt.

Daarnaast ontvangt hij inkomsten uit al zijn andere activiteiten: royalties voor de boeken en muziek die hij maakte, zijn theaterprogramma’s en nog veel meer. Het is lastig om de hoogte van de extra inkomsten precies in te schatten, maar meerdere bronnen houden het op gemiddeld dik een ton per jaar. In totaal komen de inkomsten van Arjen Lubach daarmee op zo’n €300.000 per jaar.

Geschat vermogen Arjen Lubach

De inkomsten van Arjen Lubach zijn zeker niet onaardig te noemen. Natuurlijk gaat daarvan een groot deel naar de belasting en onkosten, maar het vermogen dat hij tot nu toe heeft opgebouwd ligt volgens verschillende bronnen tussen de €1 miljoen en  €1,5 miljoen.

Dat is los van bezittingen, zoals zijn fraaie woning: een klassieke woonboerderij op een perceel van 10.000 vierkante meter. Het complex in het Friese dorp Oudehorne, niet ver van Heerenveen is naar schatting €1 miljoen waard en omvat naast woonruimte een zwembad, garage en een blokhut.