Geld & Carrière

Dit is het salaris van de nuchtere Oranje-sensatie Andries Noppert

Andries Noppert salaris

Keeper Andries Noppert groeide in korte tijd uit tot één van de populairste spelers van het Nederlands elftal. Hij deed het goed bij zijn club Heerenveen en sinds september 2022 zit hij bij de Oranje selectie. Zijn verdiensten blijven nog wat achter, vergeleken met zijn collega’s bij Oranje, maar dat gaat zeer waarschijnlijk snel veranderen. Maar wat verdient de cult-keeper op dit moment bij Heerenveen en het Nederlands elftal?

Zo begon de keepers carrière van Andries Noppert

Andries Noppert is één van de weinige spelers bij Heerenveen die in de gelijknamige plaats zijn geboren. In 2005 startte hij er op 11-jarige leeftijd in de jeugdopleiding. Na 9 jaar bij Heerenveen bereikte hij het eerste elftal nog niet. Een reis langs de clubs NAC Breda, Foggia in Italië, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles bracht hem in 2022 toch weer terug bij de Friese club waar hij begon.

Hij speelde zich in de kijker met zijn keeperskwaliteiten en kwam op de radar van bondscoach van Gaal. Die verbaasde menig voetbalkenner door de Heerenveen doelman mee te nemen naar het WK, in plaats van Jasper Cillessen. Met zijn lengte van 2,03 meter is Noppert de langste van alle op het WK actieve voetballers.

Wat is het salaris van Noppert bij Heerenveen?

Verschillende bronnen melden dat Noppert bij Heerenveen op de loonlijst staat voor zo’n anderhalve ton. Het zou om precies te zijn om 150.800 euro gaan, zo’n 11.600 euro per maand.

Dat is voor de gemiddelde Nederlander een vorstelijk salaris, maar het valt in het niet bij de verdiensten van zijn Oranje collega’s. Grootverdieners Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk verdienen allemaal meer dan een miljoen per maand. Frenkie de Jong bijvoorbeeld, verdient het anderhalve ton aan jaarsalaris van Noppert in 3 dagen.

Wat verdient Andries Noppert bij Oranje?

Bij hun clubs verdienen de spelers hun jaarsalaris, maar bij het Nederlands elftal kunnen ze nog wat bijverdienen. De KNVB betaalt een bonus, per speler, per wedstrijd op het WK in Qatar.

De bond doet daar geen uitspraken over, maar er is wel terug te vinden dat de bonus op het vorige WK waar Nederland acties was (Brazilië 2014) 30.000 euro bedroeg. Het zal waarschijnlijk nu meer zijn, maar gaan we uit van hetzelfde bedrag dan zou Andries Noppert – net als de andere spelers – nu na vier wedstrijden 120.000 euro bijverdient hebben.

Wat is het vermogen van Andries Noppert?

Volgens cijfers van het goed ingelichte zakentijdschrift Quote verdiende Noppert tot nu toe in zijn nog redelijk korte carrière zo’n 700.000 euro. Een mooi bedrag, maar daarmee is hij de enige niet-miljonair in de Oranje selectie.

Na Noppert is de speler met het op één na kleinste vermogen de 20-jarige Ajacied Kenneth Taylor met 2 miljoen euro. Gezien zijn kwaliteiten en populariteit denken wij dat het nog maar een kwestie van korte tijd zal zijn, voordat ook keeper Noppert zich tot de miljonairs mag rekenen.