Ali B salaris vermogen
Geld & Carrière

Het salaris en vermogen van rapper, jurylid en ondernemer Ali B

We kennen Ali B voornamelijk als rapper en jurylid in muziekprogramma The Voice of Holland. Maar hij is ook cabaretier, succesvol ondernemer en stand-up comedian. Maar wat is het salaris en vermogen van de veelzijdige rapper/ondernemer nou eigenlijk? Wij zochten het uit.

Van Rapper Ali B naar jurylid talentenjachten

Ali Bouali is in 1981 geboren in Zaanstad, maar bracht het grootste gedeelte van zijn jeugd door in Amsterdam Oost. Hij raakte daar verslaafd aan drugs en gokken. Toen hij op zijn veertiende naar Almere verhuisde besloot hij om zijn leven radicaal te veranderen en zocht zijn heil in de Islam en muziek. En met succes, inmiddels is hij uitgegroeid tot een gevestigde naam in de muziekindustrie en een bekende verschijning op TV en media.

Nadat hij aan verschillende talentenjachten had meegedaan bereikte hij zijn muzikale doorbraak in 2004 met het nummer Ik ben je zat. Sinds 2013 is Ali B jurylid bij The Voice of Holland. Hij jureerde ook in Holland’s Got Talent en The Voice Kids. De rapper kreeg in het verleden verschillende awards, zoals de TMF Award.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

E

Salaris en vermogen van Ali B

Ali B ontvangt als jurylid per seizoen bij The Voice of Holland een bedrag van €400.000. Daarnaast staan er verschillende bedrijven ingeschreven op het kantooradres waar de rapper zijn artiestenbureau SPEC Entertainment B.V. heeft. Het bedrijf heeft zeker 1 miljoen op de bank staan en nog 1,5 miljoen aan vorderingen uitstaan. Er werken 9 mensen voor dit bedrijf.

SPEC Holding B.V brengt het meeste geld in het laatje. Met een geschat eigen vermogen van 1,4 miljoen en 2 miljoen op de bank doet Ali goede zaken. Het bedrijf van zijn vrouw, Kommers Beheer BV, zou goed zijn voor 1 miljoen euro. De artiest bezit ook nog panden in Marokko en zijn huis in Almere heeft een overwaarde van 1 miljoen. Het totale vermogen van de rapper wordt daarmee geschat op 5 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)