Geld & Carrière

Dit bedrag verdient een tegelzetter in Nederland

Wat verdient een tegelzetter

Als tegelzetter is je hoofdtaak het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Nauwkeurig werken is een belangrijke eigenschap voor een tegelzetter: opdrachtgevers willen natuurlijk altijd een zo strak mogelijke vloer of wand. Dat kan wel eens een uitdaging zijn, zeker met kleine tegels of als je een ingewikkeld patroon moet leggen. Welke beloning staat daar tegenover? Anders gezegd: wat verdient een tegelzetter in Nederland?

Wat doe je als tegelzetter?

De functieomschrijving van een tegelzetter is het bekleden van vloeren en wanden met tegels. Tegels kun je op verschillende manieren plaatsen, meestal met lijm of specie. Je werkt meestal alleen als tegelzetter. Alleen voor echt grote klussen wordt wel een team van tegelzetters samengesteld.

De diversiteit aan tegels is groter dan je wellicht denkt; niet alleen zijn tegels verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten, ook de grootte kan enorm verschillen: van enkele centimeters tot meer dan een meter. Er bestaan zelfs XXL tegels van 320 bij 160 centimeter.

Wat verdient een tegelzetter bezigGoede voorbereiding is belangrijk

Elke tegelsoort vraagt weer een andere techniek, dus je hebt als tegelzetter veel afwisseling en zult ook geregeld wat bij moeten leren. Voordat je tegels gaat zetten moet je jouw klus natuurlijk eerst goed voorbereiden. Overleggen met de opdrachtgever, nauwkeurig de ruimte meten en inventariseren hoeveel materiaal en welk gereedschap je nodig hebt.

Wat verdien je als tegelzetter?

Als tegelzetter werk je meestal bij een aannemer, bouwbedrijf of tegelzet bedrijf. Dit verdien je als tegelzetter in loondienst in 2023 volgens de site Loonwijzer.nl:

  • Minimum salaris voor tegelzetters: € 1.692 per maand bruto.
  • Maximum salaris voor tegelzetters € 3.458 per maand bruto
  • Aanvangssalaris van tegelzetters meestal tussen de € 1.692 en € 2.397 bruto per maand.
  • Na een dienstverband van zo’n 5 jaar verdien je als tegelzetter meestal tussen de € 2.042 en € 2.810 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een tegelzetter tegels

Tegels zetten als zzp’er

Als tegelzetter in loondienst haal je niet de top van best betaalde beroepen waarin je met je handen werkt. Maar je kunt als tegelzetter ook voor jezelf beginnen, oftewel als zzp’er werken. Zoals voor vrijwel alle zzp beroepen geldt, verdien je dan meer dan in loondienst. Maar je moet dan ook meer zelf regelen en je loopt het risico dat je tijdelijk geen inkomsten hebt; als je een periode geen of weinig opdrachten krijgt.

Als zzp tegelzetter kun je een tarief vragen van ongeveer € 35 tot € 55 per uur ex. btw, afhankelijk van ervaring en expertise. Zou je 38 uur werken tegen een uurtarief van 35 euro, dan kom je uit op € 1.330 euro per week. Maar let op, dat aantal uren haal je waarschijnlijk lang niet elke week. Bovendien moet je tijd vrijmaken voor acquisitie, administratie, boekhouden et cetera. Die uren werk je wel maar je kunt ze niet declareren.