Geld & Carrière

Dit salaris verdient een supermarktmanager bij Albert Heijn

salaris supermarktmanager albert heijn
Foto: Albert Heijn

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Nederland, met meer dan 800 filialen. Aan het hoofd van elk filiaal staat een supermarktmanager. Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisseling, maar wat verdien je er eigenlijk mee? We gingen voor je op onderzoek uit en zetten alles wat we weten over het salaris van een filiaalmanager bij Albert Heijn op een rij.

Albert Heijn: de grootste en bekendste

Albert Heijn is niet alleen marktleider op supermarkt gebied in Nederland, maar ook één van de bekendste bedrijven. Het reclame vakblad Adformatie meldde vorige jaar dat er maar vijf ketens in Nederland een naamsbekendheid van 99% hebben: voordeelketen Aldi, Blokker, HEMA, McDonald’s en Albert Heijn dus.

Dat kon de 21-jarige Albert Heijn in 1887 natuurlijk niet vermoeden, toen hij de kruidenierswinkel van 12 vierkante meter in Oostzaan van zijn vader overnam. In 1895 opent hij een tweede winkel en in 1902 had hij er al 10. In 1910 begint Heijn met de productie van eigen merkproducten; koek, banket en chocola.

Salaris filiaalmanager Albert Heijn

Indrukwekkende cijfers van Albert Heijn

Tegenwoordig zijn de belangrijkste cijfers van Albert Heijn indrukwekkend te noemen. De omzet was vorig jaar 23,3 miljard euro. Daar hield het concern een nettowinst van 2,5 miljard over. Aan het begin van dit jaar had AH een marktaandeel in Nederland van maar liefst 37%. De nummer 2 op de marktaandeel ranglijst, supermarktketen Jumbo, volgt op ruime afstand met 21,1%.

Het salaris van de supermarktmanager bij de Appie

Een filiaalmanager heet bij Albert Heijn officieel supermarktmanager. Hoeveel je als supermarktmanager bij AH precies verdient, hangt naast leeftijd en ervaring ook af van de grootte van de supermarkt. Werk je voor Albert Heijn B.V. dan valt je salaris onder de cao Supermarkt Levensmiddelenbedrijf. We weten al wat een boodschappenbezorger bij Albert Heijn verdient, maar wat verdient de supermarktmanager?

Als AH supermarktmanager val je in loonschaal G, H of I (hangt af van de omzet van je filiaal, hoe hoger de omzet hoe hoger de loonschaal). Dat betekent dat je als filiaalmanager minstens € 3.745,18 bruto per maand verdient, want dat is het startsalaris in schaal G. Daar houdt je ongeveer € 2.900,- netto per maand aan over. Het maximaal haalbare salaris in de hoogste schaal voor deze functie is € 5.467,23 bruto per maand. In dat geval krijg je om en nabij € 3.750,- netto per maand op je rekening gestort. Reken je het om naar uurlonen, dan komt dat neer om tussen de 18,77 euro en 31,42 euro per uur.

Salaris filiaalmanager Albert Heijn

Bovengemiddeld salaris als AH supermarktmanager

Gemiddeld komt een supermarktmanager bij de Appie dus op ongeveer 4.606 bruto per maand uit. Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde salaris van een filiaalmanager – over alle supermarktketens gerekend – wat vacaturesite Indeed.com becijferde: 3.510 bruto per maand. Daarnaast is het zo dat bij Albert Heijn het salaris van de supermarktmanager door extra’s zoals bonussen op kan lopen tot gemiddeld € 5.677 bruto per maand.