salaris Sébastien Haller Borussia Dortmund
Foto: Instagram @sebastien.haller
Geld & Carrière

Sébastien Haller verdient een sterren salaris bij Borussia Dortmund

De Duitse voetbalclub Borussia Dortmund heeft mede dankzij sterspeler Sébastien Haller een flinke stap voorwaarts gezet richting het veroveren van de landstitel. Haller, een oud-spits van Ajax en FC Utrecht, wist twee keer te scoren tijdens de wedstrijd tegen FC Augsburg, waardoor Borussia Dortmund er met een winst van 0-3 vandoor ging. Sébastien Haller is zijn geld dus meer dan waard in de Bundesliga en wij hebben zijn salaris opgezocht.

Sébastien Haller van Eredivisie naar Bundesliga

Sébastien Haller werd 28 jaar geleden geboren in het Franse plaatsje Ris-Orangis, en zette in 2011 zijn eerste stappen als profvoetballer bij de Franse club AJ Auxerre, waar hij al snel opviel door zijn snelheid. De getalenteerde voetballer werd vervolgens in 2015 verhuurd aan FC Utrecht, waar hij door zijn scorende vermogen van grote waarde werd. Na zijn avontuur in Utrecht tekende hij in 2017 bij Eintracht Frankfurt, waar hij twee jaar zou voetballen.

In 2019 betaalde West Ham United een recordbedrag van 50 miljoen euro aan Eintracht Frankfurt om Sébastien Haller binnen te halen, maar hij kwam er niet goed tot zijn recht. In 2021 ging Haller voetballen voor Ajax, waar zijn talent prima tot zijn recht kwam. Drie jaar later, op 6 juli 2022 tekende Haller een contract bij Borussia Dortmund. Sindsdien krijgt hij een zeer riant jaarsalaris van de Duitse club op zijn rekening bijgeschreven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Borussia Dortmund (BVB) (@blackyellow)

Wat is het salaris van Sébastien Haller?

De grootverdieners bij Ajax hebben een prima jaarsalaris, maar bij onze oosterburen betalen ze ook graag voor talent. Sébastien Haller strijkt volgens bronnen een jaarsalaris van maar liefst acht miljoen euro op. De spits heeft destijds een vierjarig contract getekend, dat eindigt op 30 juni 2026. Ajax ontving een transfersom van 31 miljoen euro voor Haller, maar ze zijn bij Borussia Dortmund zonder twijfel blij met de aankoop, want hij bewijst dat hij dat geld meer dan waard is.

Sébastien Haller laat zien dat hij op alle fronten een winnaar is. Hij is herstellende van teelbalkanker, en sprak zich uit over de ziekte tijdens de uitreiking van de Gouden Bal in oktober vorig jaar. Hij eindigde zelf op de dertiende plaats, het was Karim Benzema die toen de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen. Haller laat zich letterlijk niet uit het veld slaan, dat heeft hij bewezen door tweemaal te scoren tijdens de recent gespeelde wedstrijd tegen FC Augsburg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sébastien Haller (@sebastien.haller)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sébastien Haller (@sebastien.haller)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sébastien Haller (@sebastien.haller)