Geld & Carrière

Het salaris van Jong Oranje captain Quinten Timber

salaris jong oranje aanvoerder quinten timber
Jong Oranje-aanvoerder Quinten Timber Foto: Instagram @quintentimber

Quinten Timber is een Nederlandse professionele voetballer en momenteel speler van Feyenoord Rotterdam. De jongeling is geboren op 17 juni 2001 in Utrecht. Hij wordt alom geprezen als een veelzijdige middenvelder die zowel in aanvallend als verdedigend opzicht uit de voeten kan. Maar wat verdient Jong Oranje aanvoerder Quinten Timber eigenlijk? 

Feyenoord & Nederlands elftal

Quinten heeft in de jeugd de opleidingen doorlopen van DVSU, Feyenoord en Ajax Amsterdam. Hij en zijn broer maakten eerst de overstap van DVSU naar de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, waarna ze allebei in 2014 vertrokken naar Ajax. Op 5 mei 2021 werd bekend dat Quinten ging vertrekken en voor drie seizoenen had getekend bij FC Utrecht, de club uit zijn geboortestad.

Maar die drie seizoenen zou hij nooit volmaken. Op 28 juli 2022 tekende Timber een contract bij Feyenoord. Dit zorgde ervoor dat hij na acht jaar terugkeerde bij de club waar hij in het verleden al zes jaar voor uitkwam. Hij werd de duurste aankoop van Feyenoord uit de clubgeschiedenis met een transfersom van €8.5 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quinten Timber (@quintentimber)

Quinten Timber Jong Oranje aanvoerder

Ook heeft Quinten Timber het Nederlands elftal vertegenwoordigd op internationaal niveau. Weliswaar nog niet ‘het grote Oranje’, maar wel als aanvoerder bij Jong Oranje. Afgelopen week werd hij door bondscoach Erwin van de Looi als vaste aanvoerder aangesteld op EK in de wedstrijden tegen Georgië en Roemenië.

In een gesprek met de NOS zei hij over het aanvoerderschap: “Dat ik aanvoerder zou worden, wist ik niet. Maar het is geen verrassing voor mij. Hopelijk kan ik mijn team naar iets moois leiden. We hebben vertrouwen in onszelf. We doen mee aan een toernooi en dat willen we winnen,” sloot de jongeling het interview af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quinten Timber (@quintentimber)

Salaris Quinten Timber bij Feyenoord

Toen Feyenoord Timber kocht, betaalden ze het recordbedrag van 8,5 miljoen euro, waarmee hij de duurste aankoop ooit werd. Momenteel verdient hij bij de Rotterdamse club een jaarsalaris van rond de €700.000,-, wat neerkomt op een maandsalaris van €58.333,-.