Life

Dit salaris verdient een propper in zonnige vakantieoorden

salaris-propper
Foto: @A-film

Je kent ze wel, die enthousiastelingen die je lachend een flyer of zelfs een shotje aanbieden terwijl je door de drukke straten van Mallorca, Ibiza of andere zonnige bestemmingen loopt. Ze worden proppers genoemd en spelen een belangrijke rol in het nachtleven en de entertainmentindustrie van deze vakantieoorden. Maar hoe zit het eigenlijk met de verdiensten van een propper? Laten we eens dieper duiken in wat je als propper aan inkomsten kan verwachten.

De eerste stappen in de propper wereld

Als een beginnende propper in een Spaans of Grieks vakantieoord, kun je meestal rekenen op een basissalaris dat kan variëren van €800 tot €1.000 per maand. Dit salaris kan echter sterk afhangen van onder andere de specifieke locatie waar je werkt. De meeste proppers werken voor clubs, bars, restaurants of evenementen organisaties, waar ze bezoekers proberen te lokken met aanlokkelijke aanbiedingen.

Het basissalaris is dan wel vrij laag, maar het echte geld begint binnen te stromen met de commissies en bonussen. Je wordt immers geacht zoveel mogelijk klanten binnen te halen en hoe meer klanten, hoe meer je verdient.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paradiso Cherso (@paradisocherso)


Verdiensten per persoon

Voor elke persoon die je naar de club of bar brengt, kun je rekenen op een commissie die kan variëren van €1 tot €5, afhankelijk van de plaats en het evenement. Maar daar blijft het vaak niet bij. Als de klanten eenmaal binnen zijn, kunnen proppers in veel gevallen bonussen verdienen op basis van de drankverkoop.

Bovendien komen daar nog de fooien bij die ze kunnen ontvangen van tevreden klanten. Fooien zijn vrijwillig, maar als je een goede indruk maakt en uitstekende service biedt, kunnen deze extraatjes behoorlijk oplopen. Door al deze factoren is het lastig een gemiddeld inkomen voor een propper te bereken, maar het gaat al snel om enkele duizenden euro’s.

Flexibele uren in de horeca

Een ander voordeel van werken als propper is de flexibiliteit van de uren. In een bruisende vakantieomgeving geldt natuurlijk sowieso geen 9-tot-5-mentaliteit. De meeste proppers werken ’s avonds tot in de vroege uurtjes van de daarop volgende ochtend, waardoor ze overdag vrije tijd hebben om van de zon te genieten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Werken Als Propper (@werkenalspropper)


Proppen is vaak een lucratieve bezigheid

Werken als propper in bijvoorbeeld Spaanse of Griekse vakantieoorden kan een opwindende business zijn. Met een basissalaris, commissies, bonussen en fooien kunnen proppers hun inkomsten aanzienlijk verhogen. Flexibele werktijden en de mogelijkheid om te netwerken spelen ook een belangrijke rol in deze industrie.

Dus, als je houdt van een dynamische omgeving, mensen ontmoeten en je overtuigingskracht wilt inzetten om klanten te lokken, dan kan het propper leven in zonnige vakantieoorden best iets voor jou zijn.