Geld & Carrière

Dit salaris verdien je als bezorger bij online-supermarkt Picnic

salaris-runner-picnic
Foto: Instagram @picnic

Je ziet in iedere straat tegenwoordig zo’n Picnic-autootje rijden en bij elke bocht of windvlaag ben je bang dat het omvalt. Gelukkig is dat niet zo en kun je nu heel gemakkelijk bezorger worden bij de online-supermarktketen. Lekker stad en land door crossen op vier wielen en ook nog eens super flexibele werktijden. Boodschappen thuis laten bezorgen is niet alleen makkelijk maar ook snel. Maar wat voor salaris verdient een bezorger bij Picnic eigenlijk?

Ontstaan van online supermarkt Picnic

In 2015, nog maar acht jaar geleden dus, bedachten Michiel Muller, Bas Verheijen en internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys het concept Picnic. Later maakte retail ondernemer Gerard Scheij het kwintet compleet. Ze startten in Amersfoort en daar bleek het al snel een succesformule. Al snel breidde het bedrijf zich uit naar grote omliggende steden als Utrecht, Almere en Den Haag.

Sinds januari 2018 is Picnic ook in Amsterdam actief en aan het eind van dat jaar werden meer dan 60 dorpen en steden voorzien van Picnic-boodschappen. De karakteristieke autootjes begonnen het straatbeeld te bepalen en aan het eind van succesjaar 2018 kregen de chauffeurs zelfs extra rijles. Door de vorm en het gewicht van de karretjes was de kans op omvallen groter dan bij een normale personen- of vrachtauto.

Runner worden bij Picnic is heel eenvoudig

Voordelen van een Picnic-bezorger

Omvallen zelf deed Picnic allerminst, het kon blijven groeien dankzij zijn investeerders én de corona crisis. Ondanks de maatschappelijke impact van de epidemie heeft de online-supermarktketen goed geboerd tijdens deze periode. In 2021 reden er zo’n 1000 bezorg voertuigen door ons land en staan vele jongeren in de rij om zo’n kek wagentje te besturen.

Als bezorger – door Picnic zelf omschreven runner – ben je het gezicht van Picnic. Je gaat de weg op met het iconische Picnic-wagentje en bent er verantwoordelijk voor dat de boodschappen op tijd bij klanten zijn. De werktijden zijn super flexibel, want je kiest zelf welke shifts je werkt. Ideaal als je student bent, of als je op zoek bent naar een bijbaan in de middag of avond! Het is alleen belangrijk dat je wel over een rijbewijs beschikt en vloeiend de Nederlandse taal beheerst.

Werkdag van een koerier bij Picnic

Het salaris van een bezorger bij Picnic

Voldoe je aan al deze eisen, dan kun je aan de slag als Picnic-runner. Maar welk salaris en welke overige arbeidsvoorwaarden kun je dan verwachten?  Het salaris voor een 21-jarige is €12,61 per uur, daarnaast verwacht Picnic dat je minimaal 16 uur in de week werkt. Dat betekent dat je dus per week al meer dan €200 kan verdienen. Hoe meer uur je gaat werken, hoe meer je dus ook gaat verdienen.

Bovenop dit salaris krijg je ook nog fooi, eventuele piekuren bonus én gratis snacks voor onderweg. De uren die je per week draait mag je helemaal zelf indelen. Elke vrijdag kun je shifts claimen via de app. In de ochtend kun je van 07.00 uur tot 10.30 uur werken of van 10.00 uur tot 12.30 uur. De middagshifts zijn van 14.00 uur tot 16.45 uur, 16.45 uur tot 19.30 uur of in de avond van 19.30 uur tot 22.30 uur. Zo kun je dus rondom je studie-uren gemakkelijk lekker bijverdienen.

Op zoek naar tips om je carrière een zetje in de juiste richting te geven? Check dan onze Geld & Carrière pagina met talloze artikelen. Lees alles over de startsalarissen van andere beroepen of kom erachter wat de slechts betaalde banen van Nederland zijn.