salaris-per-functie-albert-heijn
Bron: youtube Werken bij Ah
Geld & Carrière

Dit salaris verdien je per functie bij supermarkt Albert Heijn

Supermarktketen Albert Heijn heeft op dit moment te kampen met een landelijke staking. Bij vijf van de zes distributiecentra van het omvangrijke levensmiddelenconcern hebben duizenden mensen het werk neergelegd, en eisen een loonsverhoging van 10 procent. Het salaris bij supermarkten kan nogal verschillen, dus hebben wij de salarissen per functie van Albert Heijn opgezocht.

Geld verdienen in een supermarkt

Werken in een supermarkt is een van de 7 beste bijbanen voor jongeren, maar er zijn ook genoeg functies die door volwassenen kunnen worden uitgevoerd. Albert Heijn is de grootste grootgrutter van Nederland, en heeft ruim 125.000 mensen in dienst. De missie van het bedrijf als werkgever is: ‘Samen beter eten bereikbaar maken, Voor iedereen’, zo valt te lezen op de website van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. De logistieke afdeling wil echter een nieuwe cao.

Werknemers van distributiecentra zijn van mening dat Albert Heijn flink aan het hamsteren is, dus hebben ze massaal het werk neergelegd. Vakbond FNV en Albert Heijn zijn nog niet tot een akkoord gekomen, en dat resulteert in lege schappen bij de supermarkt die in de top 3 van duurste supermarkten van Nederland staat. De andere werknemers van de supermarktketen werken vooralsnog wel door. Elk filiaal van deze supermarkt is gewoon open, dus zijn deze werknemers wel tevreden?

Salaris per functie bij Albert Heijn

We hebben het salaris van een distributiemedewerker van Albert Heijn al eerder uitgelicht, maar als het aan hen ligt is deze informatie snel achterhaald. Er werken uiteraard meer mensen met verschillende functies voor de Appie, en ook deze salarissen kunnen verschillen. We hebben de meest voorkomende functies opgezocht, en kwamen uit bij een bron waar de meest recente en accurate salarissen per functie zijn opgesomd.

Op de betreffende website lezen we dat het bruto uurloon van een vakkenvuller, een caissière, en een verkoper tussen de €5,19 en €14,11 ligt, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren in dienst. Dit salaris is exclusief eventuele toeslagen. Een supermarktmanager bij Albert Heijn verdient echter iets meer, dat kan namelijk oplopen tot €22,30 per uur, als we afgaan op informatie op website Indeed. Het hoogste salaris verdien je echter niet bij de Appie, maar bij Dirk.