Geld & Carrière

Dit is het verrassende salaris van Feyenoord-speler Orkun Kökçü

salaris-orkun-kokcu

‘Geen woorden, maar daden’ zei een glimlachende Orkün Kökçü na de zege op Ajax afgelopen zondag. De aanvoerder pakte met zijn team de winst in de Johan Cruijff ArenA met 3-2. De Turkse international is trots de eerste zege in Amsterdam sinds 2005, dus zijn salaris is in dit geval goed besteedt. Als we zijn salaris vergelijken met dat van andere voetballers dan vallen vooral de verschillen op. Wij hebben het salaris van Orkun Kökçü onder de loep genomen.

Van Olympia Haarlem tot Feyenoord

Orkun Kökçu (2000) begon zijn voetbalcarrière bij voetbalclub Olympia Haarlem, maar werd door FC Groningen gescout toen hij later bij IJ.V.V Stormvogels in Ijmuiden voetbalde. Hij speelde drie jaar in de jeugdopleiding van FC Groningen, waarna hij in 2014 de overstap naar Feyenoord maakte. De middenvelder debuteerde in het seizoen 2018/2019 in de A-selectie van de club.

De getalenteerde Turks-Nederlandse voetballer bleek al snel van grote waarde voor Feyenoord, en bewees zijn talent meerdere keren. In 2021 speelde hij zijn honderdste wedstrijd voor de Rotterdamse voetbalclub, waarna hij in januari 2022 werd uitgeroepen Speler van de Maand in de Eredivisie. Toen Jens Toornstra vorig jaar terug naar FC Utrecht verkaste werd Kökçu benoemd tot aanvoerder van Feyenoord.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)

Salaris Orkun Kökçü

De 22-jarige voetballer verdient niet slecht, maar het bedrag dat we volgens bronnen kunnen achterhalen is geen topsalaris, zoals de trainer van Feyenoord, Arne Slot, mag ontvangen. Volgens website Salary Sport en website Capology verdient de aanvoerder ongeveer €320.000 per jaar. Dat is een ander salaris dan zijn ploeggenoot Oussama Idrissi, die jaarlijks het vijfvoudige verdient.

De voetballer is naast het scoren op het voetbalveld ook van plan om op de huizenmarkt voor de winst te gaan. Hij zette onlangs zijn spierwitte villa in Hoofddorp te koop voor €1,75 miljoen euro. Hij kocht het optrekje volgens Quote in 2020 voor €1,5 miljoen. We kunnen dus vaststellen dat de jonge middenvelder financieel lekker op weg is. Zolang hij blijft scoren op het veld dan zal zijn bankrekening blijven rinkelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Orkun Kökcü (@orkunkokcu)