Geld & Carrière

Het salaris van Nyck de Vries als eerste rijder bij AlphaTauri

Salaris Nyck de Vries

Het komende Formule 1-seizoen biedt voor Nederland de zeldzame luxe van twee Nederlandse coureurs. Sinds 2014 genieten we van de rijkunsten van Max Verstappen op het hoogste niveau en in 2023 komt daar Nyck de Vries bij. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Max Verstappen de beste betaalde Formule 1-coureur van dit moment, maar hoe zit het met de verdiensten van zijn nieuwe Nederlandse collega? We zochten het voor je uit.

Wordt dit het doorbraakjaar voor de Vries?

Kenners zagen de 28-jarige Nyck de Vries al langer als een supertalent, het wachten was op zijn doorbraak. Komend seizoen is het zover en mag Nyck de Vries laten zien hoe goed hij is bij het Italiaanse  Formule 1-team AlphaTauri.

Scuderia AlphaTauri wordt vaak het kleine broertje of zusje van Red Bull genoemd. De hoofdsponsor van AlphaTauri is namelijk het gelijknamige kledingmerk van Red Bull. Het team is eigenlijk een voortzetting van Minardi, dat in 2020 door Red Bull werd overgenomen en hernoemd naar Scuderia AlphaTauri.

Salaris Nyck de Vries

Debuut in de Formule 1 vorig jaar

Nyck de Vries reed overigens al een race in de Formule 1. Vorig jaar mocht hij als reserverijder van Williams Racing invallen in de Grand Prix van Italië. Hij viel in voor Alexander Albon die niet kon rijden door een acute blindedarmontsteking. De Vries werd keurig negende en Max Verstappen was die dag de winnaar.

Daarvoor was de laatste keer dat twee Nederlanders tegelijk in de Formule 1 reden in 2006. Toen reed Christijan Albers voor het inmiddels opgeheven team Spyker en Robert Doornbos voor Red Bull.

Salaris Nyck de Vries

Wat is het salaris van Nyck de Vries bij AlphaTauri?

Volgens goed ingevoerde bronnen verdient Nyck de Vries een jaarsalaris van 2 miljoen dollar bij AlphaTauri. Dat is het dubbele van de tweede rijder van het team, de Japanner Yuki Tsunoda die voor 1 miljoen dollar op de loonlijst staat. Op zich zijn dat natuurlijk geen geringe bedragen, maar ze vallen in het niet bij de absolute grootverdiener in de Formule 1: Max Verstappen gaat in 2023 namelijk naar verluidt minimaal 55 miljoen dollar verdienen.

Aan de top zijn de verschillen dit jaar best groot: nummer 2 achter Verstappen in de salaris top 3, Mercedes coureur Lewis Hamilton is goed voor zo’n 35 miljoen dollar jaarsalaris. Nummer 3 Charles Leclerc verdient zo’n 24 miljoen dollar op jaarbasis bij Ferrari.