Geld & Carrière

Zoveel gaat Neymar per minuut verdienen in Saoedi-Arabië

salaris-neymar-per-minuut-al-hilal
Foto: Instagram @neymarjr

De Braziliaanse stervoetballer Neymar heeft gekozen voor het grote geld in Saoedi-Arabië. De speler verlaat Paris Saint-Germain en heeft een contract van twee seizoenen getekend bij Al Hilal. Daar gaat hij niet alleen een astronomisch salaris verdienen – zelfs omgerekend per minuut is het nog een indrukwekkend bedrag  – ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vorstelijk.

De transfer van Neymar naar Al Hilal

De overgang van Neymar is naar verluidt goed voor een transferbedrag 90 miljoen euro, zonder bonussen meegerekend. Verschillende Franse media melden dat Neymar in twee jaar bij Al Hilal zo’n 160 miljoen euro zal verdienen. Transferspecialist Fabrizio Romano schat zelfs een gegarandeerd salaris van 300 miljoen euro, 150 miljoen euro per jaar dus.

Al Hilal heeft eindelijk beet bij PSG: eerder werd gefluisterd dat voormalig teamgenoot van Neymar, Lionel Messi naar Al Hilal zou gaan, waar hem een jaarsalaris van 400 miljoen euro wachtte. Uiteindelijk koos Messi voor Inter Miami. Hoewel Kylian Mbappé ook aan de Saoedische club werd gelinkt, heeft ook deze overstap niet plaatsgevonden.

Neymar nog steeds Duurste voetballer aller tijden

In de competitie zal Neymar spelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Sadio Mané tegenkomen. Zes jaar geleden maakte Neymar de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain voor het astronomische bedrag van 222 miljoen euro, waarmee hij nog steeds de duurste voetballer aller tijden is. In die tijd speelde hij 173 wedstrijden, scoorde 118 doelpunten en gaf 77 assists voor PSG. Hij won vier keer de Franse landstitel en twee keer de beker.

Modaal Nederlands jaarsalaris per uur

Gaan we uit van het door voetbal insiders genoemde salaris van 150 miljoen euro per jaar en deel je dat door 365 dagen dan kom je uit op bijna 411.000 euro per dag! Reken je verder door, dan kom je op 17.125 euro per uur. Ga je uit van een 8-urige werkdag – waarschijnlijk werkt hij minder uren per dag – en deel je dus het dagloon door 8, dan kom je zelfs uit op een uurtarief van 51.375 euro.

Neymar gaat dus per uur dik een modaal Nederlands jaarsalaris verdienen. Zelfs als je uitrekent wat Neymar per minuut verdient kom je nog op een enorm bedrag uit. Gaan we uit van 51.375 euro per uur dan komt dat per minuut neer op 856,25 euro.

Ongekende extraatjes voor Neymar

Alsof 150 miljoen nog niet genoeg is, zal Al-Hilal nog een aantal waanzinnige voordelen bieden aan Neymar. Wat dacht je van een vorstelijk landhuis, een privéjet, en 635.000 euro per Instagram post om Saoedi-Arabië te promoten. Hij krijgt ook het recht om legaal bij zijn zwangere vriendin te wonen. In Saoedi-Arabië mag je namelijk niet ongehuwd samenwonen, maar voor Neymar en zijn vriendin wordt een uitzondering gemaakt.