Geld & Carrière

Dit salaris verdien je gemiddeld bij de Nederlandse Defensie

salaris-nederlandse-defensie
Foto: Werken bij Defensie

Denk je erover om bij Defensie te werken? Naast dat je het trainingsschema van Defensie wil weten, vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is en welke voordelen je kunt verwachten. In deze tekst zullen we je alles vertellen wat je moet weten over werken bij Defensie, inclusief het salaris en enkele gunstige arbeidsvoorwaarden!

Werken bij Defensie

Werken bij Defensie biedt veel uitdaging en afwisseling. Er zijn verschillende functies beschikbaar op het gebied van marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee. Binnen de marine kun je bijvoorbeeld aan de slag als matroos, maar ook als officier op een schip. Bij de landmacht zijn er onder andere functies als soldaat, korporaal, sergeant en officier. Binnen de luchtmacht kun je bijvoorbeeld werken als vliegtuigmonteur, maar ook als piloot.

Bij de marechaussee kun je aan de slag als wachtmeester, maar ook als onderofficier. Naast deze functies zijn er ook nog tal van andere functies beschikbaar binnen Defensie, zoals specialistische functies op het gebied van ICT, logistiek en communicatie. Ook op het gebied van ondersteuning en facilitaire diensten zijn er volop mogelijkheden, bijvoorbeeld als administratief medewerker, kok, schoonmaker, beveiliger of rijden in bussen van Defensie.

Gemiddelde salaris en voordelen bij Defensie

Als je bij Defensie werkt, krijg je te maken met unieke en interessante situaties die je waarschijnlijk nergens anders tegenkomt. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Dit alles komt ook met een best goed salaris en interessante voordelen. Het salaris bij Defensie is natuurlijk sterk afhankelijk van je rang en ervaring.

Het gemiddelde salaris ligt op € 3.875 bruto per maand, inclusief vakantiegeld. Het minimale startsalaris is € 885 en het maximale salaris is € 19.000 bruto per maand. Naast een goed salaris, zijn er ook andere voordelen verbonden aan werken bij Defensie. Zo kun je bijvoorbeeld gratis je rijbewijs halen en ben je voor een laag maandbedrag zeer uitgebreid collectief verzekerd. Ook kun je onder werktijd professionele opleidingen volgen en mag je gratis sporten en slapen op de aangewezen locaties.