Geld & Carrière

Dit salaris verdien je als medewerker bij de winkelketen Rituals

salaris-medewerker-rituals
Foto: Instagram @ritualscosmetics

Rituals is één van de meest succesvolle Nederlandse bedrijven van deze eeuw. De winkelketen maakte een enorme groei door en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse winkelstraten en online. Groei brengt ook een grote vraag naar personeel met zich mee. Maar wat voor salaris  je eigenlijk als medewerker bij Rituals? We zochten de verdiensten voor je uit.

Het ongekende succes van Rituals

Zeg je Rituals, dan zeg je Raymond Cloosterman. Hij is de oprichter en CEO van het bedrijf. Na dertien jaar bij Unilever te hebben gewerkt, voelde hij de roeping van zijn ondernemersgeest. Geïnspireerd door culturen en rituelen die hij tijdens zijn reizen had ervaren, zocht hij een manier om deze elementen te integreren. Het idee om luxe te verbinden met alledaagse levensvreugde kreeg vorm in het concept van Rituals.

Vanuit een bescheiden kelder aan de Amsterdamse Herengracht zette Cloosterman samen met twee mede ondernemers het  avontuur in gang. Wat begon als een bescheiden onderneming, groeide al snel uit tot een wereldwijd fenomeen. De Rituals shampoo, parfums, douchegels, geurstokjes en andere producten bleken een ongekend succes. Het merk veroverde in een rap tempo Nederland en verspreidde zich als een verleidelijke geur over de rest van de wereld.

Salaris Rituals medewerker

Imposant bereik van winkels en locaties

Wat begon met een enkele winkel in de Amsterdamse Kalverstraat in het jaar 2000, groeide snel uit tot een indrukwekkend imperium. Op dit moment telt Rituals wereldwijd ruim meer dan 800 winkels, naast 2400 shop-in-shop locaties en aanwezigheid bij tien luchtvaartmaatschappijen en diverse hotelketens. De online winkel floreert ook, wat natuurlijk ook bijdraagt aan het daverende succes van het bedrijf.

Wat verdien je als medewerker bij Rituals?

Als medewerker van Rituals val je onder de Cao Retail Non-Food. De nieuwste versie van deze cao is op 1 januari ingegaan, met onder andere een loonstijging van 7,46%. Kijken we in deze cao dan zien we dat vanaf 21 jaar, zonder ervaring het minimum uurloon in de laagste functiegroep 12,12 euro is. Rituals betaalt echter 5% meer dan de cao en daar is het uurloon voor een starter 12,72 euro.

Je krijgt er elk jaar wat bij, zodat je uiteindelijk als medewerker uit kunt komen op 14,16 euro per uur. Het hoogste haalbare uurloon voor een leidinggevende is zelfs  27,83 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rituals Katwijk (@ritualskatwijk)

Wat zijn de extraatjes als Rituals medewerker?

  • Bonus voor sommige functies (zoals shopmanagers) van 16%, Dit kan zelfs verdubbelen tot 32% bij een mystery shopping resultaat hoger dan 80%.
  • Reiskostenvergoeding vanaf 10 km en tot max 50 km enkele reis. Rituals verhoogt in 2023 de kilometervergoeding naar 0,21 cent per kilometer.  In de CAO is geen sprake van een reiskostenvergoeding; dit is eigen beleid van Rituals.
  • Je hebt bij Rituals echt op maaltijdvergoeding als je op bepaalde tijden werkt. Deze vergoeding verhoogde Rituals in 2023 naar EUR 9,20 per dag.
  • Onbeperkt toegang voor medewerkers tot online trainingen van OpenUp, Good Habitz.
  • Rituals werkt samen met het bedrijf Corporate Benefits. Hierdoor kunnen alle Rituals medewerkers gratis het employee benefits@work platform gebruiken dat veel kortingen aanbiedt, bijvoorbeeld bij Adidas 30%, verschillende familieparken etc.
  •  10 euro korting op Classpass en Onefit.