Home Geld & Carrière Dit is het salaris van 'golden boy' Max Verstappen

Dit is het salaris van ‘golden boy’ Max Verstappen

Onze eigen ‘golden boy’ Max Verstappen heeft maar één taak: winnen. Hij is momenteel koploper in het F1-wereldkampioenschap en bij deze absurde prestaties hoort natuurlijk een flink salaris. Maar hoeveel verdient onze Max eigenlijk per jaar?

De prestaties van Max Verstappen

Max Verstappen is al een aantal jaartjes een grote jongen in de koningsklasse van de autosport. Dit jaar doet hij het beter dan ooit en staat op het moment van schrijven zelfs eerste in het kampioenschap. Voor zijn prestaties wordt hij goed beloond door zijn werkgever Red Bull Racing.

De grote baas, Helmut Marko, bevestigde in 2020 al dat Max een echt ‘wereldkampioenen salaris’ zou gaan verdienen. Ze hebben alle vertrouwen in de jonge Nederlander en dat vertrouwen maakt hij de laatste maanden meer dan waar. Maar hoe hoog is het salaris van een wereldkampioen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Salaris Max Verstappen

Volgens de cijfers van F1 Maximaal zit Verstappen dit jaar op 33 miljoen euro aan salarissen. Vorig jaar verdiende hij zo’n 22 miljoen dollar en dit seizoen is hij dus 11 miljoen euro aan salaris gestegen. Een prima loonsverhoging als je het ons vraagt.

Bovenop zijn basissalaris verdient hij natuurlijk ook nog aan gewonnen races, snelste rondes, een eventueel kampioenschap, etc, etc. Daarnaast heeft hij natuurlijk meerdere sponsordeals lopen, denk aan Jumbo, G-star en Ziggo.

Al met al denken we dat zijn salaris makkelijk richting de 50 miljoen euro per jaar oploopt. En dan woont hij ook nog eens in Monaco, iets wat belastingtechnisch erg slim is.

De koning van de Formule 1 blijft vooralsnog Lewis Hamilton. De 7-voudig wereldkampioen pakt zo’n 42 miljoen euro per jaar bij Mercedes. Toch denken wij dat het een kwestie van tijd is voordat Verstappen de allergrootste verdiener is binnen de Formule 1.

Bekijk ook deze artikelen over salarissen en vermogens: