Home Geld & Carrière Dit is het salaris van 'golden boy' Max Verstappen

Dit is het salaris van ‘golden boy’ Max Verstappen

Onze eigen ‘golden boy’ Max Verstappen heeft maar één taak: winnen. En dat is hem afgelopen jaar gelukt. Bij deze absurde prestatie hoort natuurlijk ook een lekker salaris. Maar hoeveel verdient onze Max eigenlijk per jaar?

De prestaties van Max Verstappen

Max Verstappen is al een aantal jaartjes een grote jongen in de koningsklasse van de autosport. Afgelopen jaar heeft hij dat nogmaals bewezen door het wereldkampioenschap van de Formule-1 op zijn naam te schrijven. Hij liet op de laatste racedag in de laatste ronde het Mercedes-team van Toto Wolff en Lewis Hamilton achter zich.

De grote baas, Helmut Marko, bevestigde in 2020 al dat Max een echt ‘wereldkampioenen salaris’ zou gaan verdienen. Ze hebben alle vertrouwen in de jonge Nederlander, en dat vertrouwen heeft hij in 2021 meer dan waar gemaakt. Maar hoe hoog is het salaris van een wereldkampioen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Salaris Max Verstappen

Volgens de cijfers van F1 Maximaal zit Verstappen dit jaar op een schamele 33 miljoen euro aan salarissen. Het jaar hiervoor verdiende hij zo’n 22 miljoen dollar. Dit seizoen is daar dus 11 miljoen euro aan salaris bij gekomen. Een prima loonsverhoging als je het ons vraagt.

Bovenop zijn basissalaris verdient hij natuurlijk ook nog aan gewonnen races, snelste rondes, een eventueel kampioenschap, etc, etc. Daarnaast heeft hij natuurlijk meerdere sponsordeals lopen, denk aan de Jumbo, G-star en natuurlijk de megadeal die Max Verstappen onlangs sloot met Viaplay.

Grootverdieners Formule-1

In onderzoek wat is gepleegd door een Belgische krant is het geschatte vermogen van Max vandaag de dag rond de 65 miljoen euro. En dan woont hij ook nog eens in Monaco, een plek die belastingtechnisch erg slim is.

Als je het salaris van Verstappen echter vergelijkt met het salaris en vermogen van de teambaas van RedBull racing, Christian Horner, zal hij nog even moeten blijven sparen. De absolute grootverdiener van de Formule-1 blijft vooralsnog Lewis Hamilton. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Max Verstappen? Houdt onze website dan goed in de gaten.

Check ook eens één van onze andere Max Verstappen artikelen: