Geld & Carrière

Dit bizarre salaris gaat Marc Overmars verdienen bij Royal Antwerp FC

Marc Overmars

Afgelopen maandag werd bekend dat Marc Overmars als directeur voetbalzaken bij de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC aan de slag gaat. Overmars, die vanwege grensoverschrijdend gedrag zijn functie bij Ajax neerlegde, gaat naar verluid ruim het dubbele verdienen dan wat hij bij de Amsterdamse club kreeg betaald.

Marc Overmars aan de slag bij Royal Antwerp FC

Het aanstellen van Marc Overmars is omstreden. Verschillende sponsors van Royal Antwerp, waaronder Select Group, hebben zich al teruggetrokken. Tijdens een persconferentie vertelde Overmars glimlachend dat hij ‘de zwarte Ajax bladzijde achter zich wilt laten’ maar verder ging hij niet op de kwestie in. Of zijn slachtoffers er ook zo makkelijk over denken is niet bekend.

Overmars is pas twee maanden vertrokken. Het onderzoek naar zijn grensoverschrijdend gedrag (hij stuurde dickpicks naar vrouwelijke medewerkers van Ajax) is nog niet afgerond, maar dat weerhield Royal Antwerp er niet van om hem aan te stellen als directeur voetbalzaken. De voetbalclub stelt hem ook nog een riant salaris in het vooruitzicht.

Marc Overmars krijgt een riant salaris bij Royal Antwerp FC

Marc Overmars verdiende bij Ajax ongeveer 400.000 euro per jaar, en kreeg hij bij het verlengen van zijn contract een tekenbonus van maar liefst 1,25 miljoen euro. Dit bedrag moet hij nu aan Ajax terugbetalen omdat hij zelf zijn taken bij de voetbalclub heeft neergelegd. Hij hoeft daar niet rouwig om te zijn, want bij Royal Antwerp FC krijgt hij een royaal salaris op zijn rekening gestort.

Overmars gaat namelijk 1 miljoen euro bruto verdienen bij de Belgische voetbalclub. Het is niet bekend of er bonussen in het contract zijn opgenomen, maar dat de omstreden directeur voetbalzaken er financieel op vooruit gaat dat is zeker. We volgen de ontwikkelingen op de voet, en zullen jullie uiteraard op de hoogte houden als er nieuws te melden is. Want dat de voetbalkous nog niet af is, dat is ook een zekerheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VoetbalNieuws.be (@voetbalnieuwsbe)