Geld & Carrière

Bondscoach Louis van Gaal scoort dik salaris op WK Qatar 2022

salaris Louis van Gaal bondscoach

Op 20 november begint het WK voetbal in Qatar. De bondscoaches van de deelnemende landen dragen de verantwoordelijkheid om hun team naar de overwinning te leiden. Om ze te motiveren moet daar uiteraard een lekker salaris tegenover staan. Wij hebben opgezocht hoeveel onze eigen Louis van Gaal jaarlijks verdient als bondscoach.

Best betaalde bondscoaches

Louis van Gaal gaat ‘onze jongens’ naar de overwinning leiden op het WK voetbal in Qatar, daar zijn velen het over eens. De 70-jarige Amsterdammer heeft een indrukwekkende staat van dienst, dus alle hoop is gevestigd op deze ervaren coach. Van Gaal verdient een aardig jaarsalaris met zijn werkzaamheden als bondscoach, net zoals een aantal andere grootverdieners die dezelfde baan hebben.

De bondscoach die het meeste ontvangt is Hans-Dieter Flick. Deze Duitse bondscoach verdient 6,5 miljoen euro. Daarna volgt Gareth Southgate (Engeland, 5,8 miljoen), Didier Deschamps (Frankrijk, 3,8 miljoen), en Tite (Brazilië, 3,6 miljoen). Onze eigen Louis van Gaal staat op een gedeelde vijfde plek met 2,9 miljoen euro. De bondscoach van Mexico, Gerardo Martino, verdient evenveel als Van Gaal.

louis van gaal

Jaarsalaris Louis van Gaal als bondscoach

Het is inmiddels de derde termijn voor van Gaal als bondscoach van het Nederlands elftal. Toen hij in 2021 begon werd zijn salaris door journalist Valentijn Driessen ingeschat op 1,2 miljoen euro. Dat is een aardig bedrag, maar Finance Football heeft onderzoek gedaan naar de jaarsalarissen van de bondscoaches, en kwam op ruim het dubbele uit. Volgens hen verdient Louis van Gaal maar liefst 2,9 miljoen euro.

Van Gaal hoeft sowieso niet op een houtje te bijten, want met zijn riante vermogen zit het wel goed. De trainer heeft in zijn omvangrijke carrière een aardige spaarpot weten op te bouwen. Hij zou een eigen vermogen van ruim 34 miljoen euro bezitten. Daar kan hij tijdens het aankomende WK in Qatar dus een paar miljoen bij optellen. Zijn bankrekening is in ieder geval groener dan het gras waar hij dagelijks op loopt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AD Sportwereld (@adsportwereld)