Geld & Carrière

Keanu Reeves verdient spectaculair salaris met John Wick: Chapter 4

salaris keanu reeves john wick chapter 4

John Wick: Chapter 4 draait op dit moment op volle toeren in de bioscopen, en wordt nu al de meest succesvolle en spectaculairste film uit de franchise genoemd. Keanu Reeves spreekt zelf over ‘de zwaarste actiefilm die hij ooit deed’. De sympathieke acteur heeft een lekker bedrag verdient met zijn rol als John Wick in de gelijknamige filmreeks, maar dat heeft hij in deel 4 niet te danken aan de spannende conversaties tussen hem en de andere karakters.

Spetterende actie en weinig woorden

Voor John Wick: Chapter 4 hoefde Keanu Reeves geen lappen tekst uit zijn hoofd te leren. Hij hoefde namelijk maar 380 woorden te onthouden, waarvan de zin ‘You and i left a good life behind a long time ago my friend’ de langste is. Het originele script bevatte het dubbele aantal woorden, en ook dat is niet veel, maar Reeves besloot toch om de helft eruit te halen. De acteur is van mening dat dit meer kracht geeft aan het personage, dat een man van veel actie en weinig woorden is.

Ondanks het feit dat de film maar liefst drie uur duurt wordt er dus maar weinig in gesproken. De dialogen zijn zeer beperkt, dat heeft niets te maken met gemakzucht van de scenarist, maar is op het verzoek van de acteur gedaan. Er komen veel dialogen in voor, maar er worden maar weinig woorden in gesproken. De actiescènes daarentegen spreken boekdelen, want die zijn typerend voor de film franchise.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Wick: Chapter 4 (@johnwickmovie)

Dit bedrag verdient Keanu Reeves met John Wick: Chapter 4

De 58-jarige Keanu Reeves verdient met zijn vertolking van de kundige huurmoordenaar een flink bedrag. Hij wordt uiteraard betaald voor de spetterende acties. Het kostte hem zeker drie maanden om alle stunts voor te bereiden, maar als we afgaan op de dialogen in de film verdient Reeves maar liefst 6.500 dollar per woord. Hij krijgt namelijk naar verluidt ongeveer 2,5 miljoen dollar voor zijn rol in de actiefilm.

In de trailer lijkt het alsof John Wick veel te zeggen heeft, maar dat is slechts een montage van 30 woorden. In de complete film hoeft het personage van Keanu Reeves hooguit een keertje ‘ja’ te zeggen of bevestigend te knikken. Het gebrek aan dialoog is de kracht van deze keiharde actiefilm. Als je op zoek bent naar geniale conversaties dan is een film van Quentin Tarantino zeker een goede optie.