Geld & Carrière

Dit mega salaris staat klaar voor Jurriën Timber bij Arsenal

salaris-jurrien-timber
Foto: Instagram.com @jurrientimber

Arsenal en Ajax zijn momenteel in onderhandeling over de transfer van Jurriën Timber, waarbij een transfersom wordt verwacht van ongeveer 40 tot €45 miljoen euro. De 22-jarige verdediger heeft zelf naar verluidt al een mondeling overeenstemming bereikt met Arsenal over een contract tot 2028. Maar wat gaat Timber bij Arsenal verdienen? En hoeveel gaat hij erop vooruit vergeleken met zijn Ajax-salaris? We zetten het voor je op een rij.

Timber past perfect in de plannen van Arsenal trainer Arteta

Timber is primair een centrale verdediger, maar kan ook als rechtsback spelen, wat een waardevolle aanwinst zou zijn voor de selectie van Mikel Arteta. De jonge Ajacied staat al enkele weken op de radar van Arsenal en het lijkt erop dat hij graag de overstap wil maken naar de Premier League.

Arsenal was in het seizoen 2022/23 in een hevige titelstrijd verwikkeld met Manchester City, maar hun hoop werd de grond in geboord toen ze een nederlaag leden tegen Nottingham Forest in de 37e speelronde. Deze verliespartij betekende dat ze naast de trofee grepen. Manchester City sloot het seizoen af met 89 punten en Arsenal 84 punten. Ondanks dat Arsenal afgelopen seizoen 10 maanden lang eerste stond, sloten ze het seizoen af met de tweede plaats.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jurrien Timber (@jurrientimber)

Lange onderhandelingen tussen Ajax en Arsenal

Met de toevoeging van Timber aan de selectie wil Arsenal volgend seizoen opnieuw een gooi naar de titel te doen. Met zijn veelzijdigheid en verdedigende kwaliteiten kan hij diepte en kwaliteit bieden aan de defensie van de Londense club. De onderhandelingen tussen Arsenal en Ajax verliepen echter traag en beide clubs lagen ver uit elkaar wat betreft de transfersom. Belangstelling van Manchester United voor Timber dreef de prijs verder op.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jurrien Timber (@jurrientimber)

Transfersom en salaris van Jurriën Timber

Volgens de Telegraaf is de verwachting dat Arsenal en Ajax uiteindelijk een akkoord zullen bereiken voor een transferbedrag van 40 à 45 miljoen euro voor Timber. Maar wat gaat Timber zelf verdienen bij Arsenal? Diverse media melden dat het gaat het om een salaris van 8 miljoen euro per jaar.

In Engeland geeft men graag de salarissen van voetballers per week weer.  In het geval van Jurriën Timber gaat het dan om dik 153.000 euro per week. Timber behoorde bij Ajax al tot de grootverdieners, maar zijn nieuwe salaris zou meer dan een verdubbeling betekenen. Bij de Amsterdamse club staat hij voor ruim 3 miljoen euro aan jaarsalaris op de loonlijst.