Geld & Carrière

Dit gigantische uurtarief vraagt advocate Inez Weski

salaris vermogen inez weski

Advocate Inez Weski is de laatste tijd veel in het nieuws vanwege haar aanhouding. Weski is een van de meest bekende advocaten in Nederland en is vaak als strafpleiter betrokken om de grootste criminelen in Nederland te verdedigen. Door haar kwaliteiten als advocate, vraagt ze een enorm uurloon aan cliënten. Maar hoeveel verdient Inez Weski eigenlijk?

Lange carrière als advocate

Inez Weski is al 45 jaar lang advocate, en is vaak betrokken bij veelbesproken rechtszaken. Ze begon al vroeg bij het advocatenkantoor van haar zus, en ook de zoon van Inez Weski is advocaat. Het blijkt wel dat de passie voor het strafpleiten diep in het bloed zit bij de familie Weski. Inez werd vooral bekend aangezien zij de advocate was van voormalig president van Suriname, Desi Bouterse.

De afgelopen tijd is ze veel in het nieuws door haar betrokkenheid bij het proces van Ridouan Taghi. Deze beruchte crimineel is haar cliënt en zit momenteel vast op verdenking van betrokkenheid bij meerdere liquidaties, waaronder die van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Inez Weski is nu aangehouden omdat zij verdacht wordt van het doorspelen van informatie aan haar cliënt, Ridouan Taghi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NPO FUNX (@funxfm)

Het salaris en vermogen van Inez Weski

Inez Weski is een van de duurste advocaten van Nederland. We weten dat het salaris van een beginnende advocaat al hoog is, maar Weski haar uurtarief bedraagt maar liefst 400 euro exclusief btw. Dit hoge tarief is niet voor niets, aangezien ze bekend staat om haar expertise op het gebied van complexe strafzaken. Naast haar werk als advocate is ze ook te boeken als keynote spreker en verschijnt ze regelmatig op televisie als deskundige in strafzaken. Hiermee verdient ze nog een aardig centje bij.

Mocht Inez werkweken draaien van 40 uur, dan zet zij in een maand rond de € 65.000 om. Dit is bijna het dubbele van het gemiddelde jaarsalaris in Nederland. Met haar specialisatie in complexe zaken en haar hoge uurtarief is ze een van de meest gevraagde advocaten van Nederland. Het vermogen van Inez Weski is niet precies bekend, maar het mag duidelijk zijn dat je er met zo’n uurtarief warmpjes bij zit.