Geld & Carrière

Ex-Ajacied Hakim Ziyech gaat dit mega salaris verdienen bij Al-Nassr

salaris-hakim-ziyech-al-nassr
Hakim Ziyech maakt transfer naar bij Al-Nassr en gaat een mega salaris verdienen Foto: Instagram @hziyech

Profvoetballer Hakim Ziyech maakt een lucratieve transfer naar Al-Nassr in Saudi-Arabië. De dertigjarige international van Marokko is na lang onderhandelen akkoord gegaan met het voorstel van de Arabische club, en ook zijn huidige club Chelsea heeft ingestemd met de deal. Het is dus zeker dat Ziyech binnen korte termijn naast Cristiano Ronaldo op het veld staat. Het salaris dat voor hem klaar ligt is overigens ook een uitstekende motivatie voor de voetballer.

Het pad van Ajax naar Al-Nassr

Hakim Ziyech (1993) begon zijn carrière als jonge profvoetballer bij sc Heerenveen, en voetbalde na zijn doorbraak enige tijd bij FC Emmen. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, waarna hij in 2016 een contract bij Ajax tekende. Ondanks kritiek van zijn eigen supporters (hij zou te veel risico nemen, dat vaak leidde tot balverlies) werd hij aan het einde van seizoen 2017/2018 toch verkozen tot Nederlands voetballer van het jaar.

In 2020 vertrok Ziyech naar Chelsea voor een transfersom van maar liefst 40 miljoen euro. Mede dankzij zijn energieke inzet wist de Engelse voetbalclub in mei 2021 de finale van de Champions League te winnen. Hij speelde niet in de finale, maar trapte het team wel in 10 van de 13 wedstrijden richting de winst. Het is nu bekend geworden dat hij een contract tot 2026 bij Al-Nassr heeft getekend, en daar gaat hij flink mee cashen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

Salaris van Hakim Ziyech bij Al-Nassr

Dit betekent dat Hakim Ziyech binnenkort naast superster Cristiano Ronaldo op het veld staat. De Marokkaanse international heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag naast de Portugese voetballer wil spelen. Ronaldo heeft een contract tot medio 2030 in Saudi-Arabië, en strijkt daarmee naar verluidt 200 miljoen op voor zijn tijd in de oliestaat. Ziyech gaat echter iets minder verdienen, maar hij mag zeker niet klagen.

Als we afgaan op informatie van website fcupdate ligt er voor Hakim Ziyech een meerjarig contract klaar in Saudi-Arabië. Hij zou zo’n dertig miljoen euro per jaar gaan verdienen, dus zijn vermogen zal flink groeien. De voetballer werd in juli 2020 door Chelsea van Ajax overgenomen voor een transfersom van 40 miljoen euro. Hoeveel Al-Nassr voor de middenvelder heeft betaald is vooralsnog onbekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hakim Ziyech (@hziyech)