Dit verdient Erling Haaland Manchester City
Geld & Carrière

Goalgetter Erling Haaland verdient een mega salaris bij Manchester City

Elke voetballiefhebber vergaapt zich aan de ongekende doelpuntenproductie van het Noorse fenomeen Erling Haaland. Hij staat nu in de Premier League na 9 wedstrijden al op 15 doelpunten. Wat stelt zijn club daar tegenover? Anders gezegd: wat verdient Erling Haaland bij Manchester City?

Zo begon de voetbalcarrière van Erling Haaland

Erling Braut Haaland is een Noor, maar hij werd geboren in de Engelse stad Leeds, op 21 juli 2000. Zijn vader, Alf-Inge Haaland speelde toen voor de plaatselijke trots Leeds United. Nadat vader Haaland zijn carrière beëindigde verhuisde het gezin terug naar Noorwegen en de – toen nog – kleine Erling viel al snel op bij zijn voetbalclub Bryne. De schrijfwijze van zijn naam is in het Noors overigens Håland.

Zijn eerste buitenlandse club werd op 18-jarige leeftijd het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, de club met dezelfde sponsor als Max Verstappen.  Na anderhalf seizoen nam de Duitse topclub Borussia Dortmund hem over. Hij scoorde er 62 doelpunten in 67 wedstrijden en het was dus niet zo gek dat het oog van één van de rijkste clubs ter wereld, Manchester City op hem viel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manchester City (@mancity)

Game-changer bij Manchester City

De Noor heeft de Britse Premier League op stelten gezet sinds zijn komst, voor £ 51 miljoen van Borussia Dortmund. Achteraf een koopje, als je kijkt naar wat er voor, met alle respect mindere spelers betaald is door Engelse clubs.

We mogen wel spreken van een zinderende start van de competitie voor de vrijwel onverdedigbare Erling Haaland. Hij scoorde al een nauwelijks te bevatten 15 doelpunten in 9 competitiewedstrijden, en dat in de sterkste en rijkste competitie ter wereld, de Premier League.

Gaat hij in dit tempo door met doelpunten maken dan zou hij aan het einde van het seizoen uitkomen op een onwaarschijnlijke, nooit eerder vertoonde productie van 67 doelpunten.Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn misschien completere voetballers, maar puur als spits is Haaland rendement fenomenaal.

Wat verdient Erling Haaland bij Manchester City?

Bij Manchester City verdient Erling Haaland een gigantische £865.000 per week. Dat is zo’n £45 miljoen per jaar en omgerekend naar euro’s tegen de huidige koers 51 miljoen. Daarmee steekt hij ver uit boven zijn zeker niet slecht betaalde teamgenoten. Hij verdient zelfs meer dan het andere veelbesproken  wonderkind van het voetbal: Kylian Mbappé verdient bij Paris Saint Germain zo’n 50 miljoen euro per jaar.

Overigens is het salaris van de spelers nog los van enorme prestatiebonussen en sponsordeals. Het is niet onwaarschijnlijk dat Haaland aan het eind van het seizoen op het dubbele uitkomt. Op dit moment haalt hij de top 10 van rijkste voetballers ter wereld nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erling Braut Haaland (@erling.haaland)

Haaland scoort altijd en overal

Het loon van Erling Haaland is in Engeland en ver daarbuiten hét gespreksonderwerp van voetballiefhebbers.  Maar meer nog dan zijn salaris maakt zijn doelpuntenproductie veel indruk. Hij scoorde bijvoorbeeld in drie opeenvolgende thuiswedstrijden een hattrick, waaronder in de met  6-3 gewonnen wedstrijd tegen aartsrivaal Manchester United.

Ook in de Champions Leaugue zijn de prestaties van Haaland ongeëvenaard: hij is de eerste speler in de geschiedenis van het toernooi die 25 doelpunten maakte in maar 20 wedstrijden.