salaris cody gakpo
Geld & Carrière

Dit salaris verdient Cody Gakpo per minuut bij Liverpool

Cody Gakpo is in korte tijd een van de grote namen geworden in het Nederlands elftal. Gakpo was een van de uitblinkers op het afgelopen WK in Qatar, waardoor hij niet meer te houden was voor PSV. Cody verdiende mede door dit sterke optreden op het eindtoernooi een toptransfer naar Liverpool. Voetballen in de Premier League is natuurlijk erg lucratief, maar wat is het salaris van Cody Gakpo bij Liverpool?

Volledige naamCody Mathès Gakpo
Huidige clubLiverpool FC
Jaarlijks salaris€ 7 miljoen (2023)
BeroepVoetballer / Aanvaller
Geboortedatum07-05-1999
GeboorteplaatsEindhoven
GeslachtMan
VerdienstenVoetbal

Transfer naar Liverpool

Buiten dat Gakpo buiten het veld goed weet te scoren met zijn vriendin Noa van der Bij, weet hij ook binnen de lijnen vaak het net te vinden. Dit leverde hem eind vorig jaar een droomtransfer naar de Engelse Premier League op. In december 2022 maakte de jonge aanvaller de overstap van PSV naar Liverpool voor maar liefst €50 miljoen, waarmee het meteen de duurste uitgaande transfer voor PSV werd.

Dat in de Premier League bizarre salarissen worden neergelegd, hebben we wel gezien met het salaris van Wout Weghorst bij Manchester United. Maar wat zal Gakpo dan verdienen bij Liverpool? Wat we alvast kunnen verklappen is dat hij niet de best betaalde Nederlandse speler bij the Reds is. Het salaris van Virgil van Dijk ligt namelijk nog een stukje hoger.

Wat is het salaris van Cody Gakpo?

Gakpo heeft een contract getekend tot 2028 en gaat een flink salaris verdienen in Liverpool. Hij zal naar verluidt £ 120.000 per week gaan verdienen, wat neerkomt op zo’n € 135.000. Cody verdient dus omgerekend een mega jaarsalaris van € 7.020.000. Dat is een flinke stap omhoog vanuit zijn salaris bij PSV, waar hij na zijn contractverlenging in september 2022 al 3 miljoen euro bruto verdiende.

Gakpo verdient dus € 19.285 per dag. Een bedrag wat je met het minimumloon in Nederland ongeveer per jaar verdient. Cody verdient elk uur van de dag net iets meer dan € 800. Per minuut verdient Gakpo ongeveer € 13,40, wat boven het uurloon van de slechts betaalde banen van Nederland ligt. Dat Liverpool dit bedrag kan betalen is niet gek, aangezien het namelijk in het rijtje met de rijkste voetbalclubs ter wereld staat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cody Gakpo ✝️ (@codymathesgakpo)