Charles Leclerc
Geld & Carrière

Het riante salaris van Ferrari’s Formule 1-coureur Charles Leclerc

Voor Charles Leclerc kon de openingsrace van het nieuwe Formule 1 seizoen niet beter beginnen. De Ferrari-coureur eindigde in Bahrein op de eerste plaats nadat Max Verstappen vanwege motorproblemen zijn race moest staken. Topsporters verdienen miljoenen met hun prestaties, maar wat is het salaris van Charles Leclerc?

Formule 1 prestaties van Charles Leclerc

De 24 jarige Leclerc lijkt voor de autosport in de wieg gelegd. Hij is geboren in Monaco en is het petekind van de inmiddels overleden Formule-1 coureur Jules Bianchi en begon zijn carrière in de autosport met karting. Charles bleek een natuurtalent. In 2018 maakte de Monegaskisch autocoureur zijn Formule 1 debuut bij het team van Sauber. In 2019 maakte hij de overstap naar Ferrari.

Leclerc wisselde met Kimi Räikkönen van team. Hij werd hiermee de eerste Monegaskische coureur en ook de jongste Ferrari-coureur sinds decennia. Hij weet zich binnen het team, waar ook viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel toebehoort, razendsnel omhoog te werken. Na wat tegenslagen tijdens eerdere races presteert de coureur het toch om richting de top van de Formule 1 te bewegen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Salaris van Charles Leclerc

Hoewel Charles Leclerc niet het salaris en vermogen van Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen heeft, heeft de coureur geen reden tot klagen. Hij tekende eind 2019 een deal met Ferrari, die tot 2024 duurt. Dat is een unicum, zelfs het contract van racelegende Michael Schumacher werd nooit langer dan drie jaar per keer verlengd. Deze uitzonderlijke positie levert Leclerc bijna 9 miljoen euro per jaar op.

Buiten zijn salaris bij Ferrari dragen sponsordeals en publieke optredens ook bij aan het spekken van zijn bankrekening. Hij heeft sinds een paar jaar zijn eigen kartmerk, dit doet hij in partnerschap met Birel Art. Naar eigen zeggen doet hij dit niet voor het geld, maar om de jeugd te motiveren zich bezig te houden met autosport. Leclerc is pas 24, maar heeft nu al een flinke bankrekening. Daar kan hij veel leuke dingen van doen, samen met zijn prachtige vriendin Charlotte Sine.