Salaris callcentermedewerker
Geld & Carrière

Dit bedrag verdien je als callcenter medewerker in Nederland

Voor veel bedrijven en andere organisaties zijn callcenter medewerkers simpelweg onmisbaar. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten, die meestal niet bellen voor de gezelligheid. Als callcenter medewerker moet je best stevig in je schoenen staan en altijd helder, netjes overtuigend en geduldig communiceren. Maar welk salaris staat daar tegenover? We zochten uit hoeveel een callcenter medewerker verdient.

Callcenter medewerker breed begrip

Callcenter medewerker is een breder vakgebied dan je misschien denkt. Om te beginnen zijn er verschillen in niveau en inhoud van het werk. Dat varieert van simpele vragen van klanten beantwoorden tot wat meer ingewikkelde transacties afhandelen of verkoopgesprekken die enige commerciële scholing en kennis vragen.

Ook het aantal verschillende bedrijven waar je kunt komen te werken is groot. Een aantal grote bedrijven heeft eigen callcenters, maar er zijn ook veel bedrijven die gebruik maken van ingehuurde callcenters. Bekende namen zijn Teleperformance, Webhelp en Yource. Het kan dus zo zijn dat wanneer je bijvoorbeeld Ziggo of Achmea belt je een medewerker van één van de hiervoor genoemde bedrijven aan de lijn krijgt.

Salaris callcentermedewerker

Salarissen recent gestegen

Tot voor kort verdiende je als callcenter medewerker meestal net iets meer dan het wettelijk minimumloon. Recentelijk zijn de salarissen wat gestegen. Dat was onvermijdelijk, want veel bedrijven kregen hun callcenter vacatures niet bezet.

Het salaris van een callcenter medewerker kan behoorlijk variëren. We onderzochten vijf verschillende sites met salarisgegevens en alle vijf noemen ze andere bedragen. De site Loonwijzer is het meest actueel en geeft de volgende gemiddelde salarissen.

Wat verdien je als callcenter medewerker?

Het gaat om de lonen vanaf 21 jaar, bruto per maand, bij een fulltime dienstverband:

  • Aanvangssalaris € 1.513 tot € 2.276
  • Maximum salaris € 3.198
  • Uurloon ligt in de meeste gevallen tussen de €13,- tot €19,-
  • Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris gemiddeld zo’n € 1.806 tot € 2.583, mede afhankelijk van het aanvangssalaris.

Let op, een callcentermedewerker met een commerciële functie kan meer verdienen dan het hierboven genoemde maximumsalaris. Het kan dan gaan om bonusregelingen voor het aantal verkochte producten.

Salaris callcentermedewerker

Callcenter medewerker salarissen vergeleken

Gaan we uit van een gemiddeld maandsalaris van € 2.583, hoe verhoudt zich dit tot eerder door ons onderzochte salarissen? Een postbezorger komt maar tot zo’n € 2.100 per maand. Een timmerman bijvoorbeeld, zit er een stuk boven: ongeveer € 3200 euro per maand, bij een fulltime dienstverband.

De meestverdienende beroepen die we tot nu toe onderzochten waren tandarts en rechter. Ben je benieuwd naar nog meer salarissen? Lees ook onze eerder verschenen artikelen over wat je verdient als dakdekker, tegelzetter of leraar op een basisschool.